Tort de ciocolată și portocale – rețetă de la cofetar

Tort de ciocolată și portocale – rețetă de la cofetar
Portocala și ciocolata fac o combinație de vis, iar acest tort o dovedește din plin. Tot ce trebuie să faceți e să urmați pașii rețetei, pentru a realiza un desert cu adevărat fabulos.

Ingrediente pentru tort de ciocolată și portocale

Sirop de portocale: Suc de la 5 portocale

50 g de zahăr

colorant alimentar portocaliu pe bază de apă (opțional)

Blat de ciocolată: 5 ouă

80 g de făină integrală

40 g de pudră de cacao

45 g de unt topit

130 g zahăr

1/2 linguriță de praf de copt

Blat  portocaliu: 2 ouă

40 g de făină

50 g de zahăr

20 g de unt topit

1/3 linguriță de praf de copt

Suc de la 1/3 dintr-o portocală (doar pentru a da un pic de aromă)

Glazura de cremă de brânză: 600 g de cremă de brânză

80 g zahăr pudră

Extract de vanilie

Crema de ciocolată: 200 g unt

250 g zahăr

20 g pudră de cacao

150 g ciocolată

Mod de preparare

Începeți cu prepararea siropului. Aduceți sucul de portocale proaspăt stors la fierbere (la foc mediu). Adăugați zahărul și un pic de gel alimentar de portocale. Se lasă să fiarbă timp de 10 minute înainte de a se răci la temperatura camerei.

Pentru blatul de ciocolată folosiți tăvi cu un diametru de 22 cm tapetate cu cu hârtie de copt. Cu un mixer electric, bateți ouăle cu zahărul până când acesta se triplează (aproximativ 8 minute). Cerneți făina, pudra de cacao și praful de copt în aluat și amestecați-le până se combină. Nu amestecați prea mult. Luați 2-3 linguri de aluat și amestecați-l cu untul. Combinați-l cu restul aluatului. Coaceți timp de 28 – 35 de minute la 185°C (numai cu ventilator). Lăsați să se răcească înainte de a tăia tortul în două (astfel încât să aveți 2 blaturi).

Pentru blatul portocaliu, folosiți aceeași metodă, dar adăugați zețarul de portocală cu un minut înainte de a încheia de bătut zahărul și ouăle. Coaceți timp de 26 – 32 de minute la 185°C (numai cu ventilator). Lăsați prăjitura să se răcească înainte de a o înmuia în sirop de portocale.

Pentru glazură se combină ingredientele și se amestecă cu un mixer electric (2-3 minute). Pentru crema de ciocolată, se topește ciocolata și se lasă să se răcească la temperatura camerei. Se amestecă untul și zahărul cu un mixer electric, până când se dublează în dimensiuni. Adăugați pudra de cacao și ciocolata topită, și bateți încă 3-4 minute.

Asamblați prăjitura în următoarea ordine: blat de ciocolată, cremă de brânză, blat de portocale, cremă, blat de ciocolată. După ce s-a răcit o oră la frigider, se acoperă cu glazură de ciocolată.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre