Ingrediente pentru tort de ciocolată și portocale
Sirop de portocale: Suc de la 5 portocale
50 g de zahăr
colorant alimentar portocaliu pe bază de apă (opțional)
Blat de ciocolată: 5 ouă
80 g de făină integrală
40 g de pudră de cacao
45 g de unt topit
130 g zahăr
1/2 linguriță de praf de copt
Blat portocaliu: 2 ouă
40 g de făină
50 g de zahăr
20 g de unt topit
1/3 linguriță de praf de copt
Suc de la 1/3 dintr-o portocală (doar pentru a da un pic de aromă)
Glazura de cremă de brânză: 600 g de cremă de brânză
80 g zahăr pudră
Extract de vanilie
Crema de ciocolată: 200 g unt
250 g zahăr
20 g pudră de cacao
150 g ciocolată
View this post on Instagram
Mod de preparare
Începeți cu prepararea siropului. Aduceți sucul de portocale proaspăt stors la fierbere (la foc mediu). Adăugați zahărul și un pic de gel alimentar de portocale. Se lasă să fiarbă timp de 10 minute înainte de a se răci la temperatura camerei.
Pentru blatul de ciocolată folosiți tăvi cu un diametru de 22 cm tapetate cu cu hârtie de copt. Cu un mixer electric, bateți ouăle cu zahărul până când acesta se triplează (aproximativ 8 minute). Cerneți făina, pudra de cacao și praful de copt în aluat și amestecați-le până se combină. Nu amestecați prea mult. Luați 2-3 linguri de aluat și amestecați-l cu untul. Combinați-l cu restul aluatului. Coaceți timp de 28 – 35 de minute la 185°C (numai cu ventilator). Lăsați să se răcească înainte de a tăia tortul în două (astfel încât să aveți 2 blaturi).
Pentru blatul portocaliu, folosiți aceeași metodă, dar adăugați zețarul de portocală cu un minut înainte de a încheia de bătut zahărul și ouăle. Coaceți timp de 26 – 32 de minute la 185°C (numai cu ventilator). Lăsați prăjitura să se răcească înainte de a o înmuia în sirop de portocale.
Pentru glazură se combină ingredientele și se amestecă cu un mixer electric (2-3 minute). Pentru crema de ciocolată, se topește ciocolata și se lasă să se răcească la temperatura camerei. Se amestecă untul și zahărul cu un mixer electric, până când se dublează în dimensiuni. Adăugați pudra de cacao și ciocolata topită, și bateți încă 3-4 minute.
Asamblați prăjitura în următoarea ordine: blat de ciocolată, cremă de brânză, blat de portocale, cremă, blat de ciocolată. După ce s-a răcit o oră la frigider, se acoperă cu glazură de ciocolată.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook