Puteți prepara și voi, acasă, aceste delicioase portocale confiate

Puteți prepara și voi, acasă, aceste delicioase portocale confiate
Portocalele confiate pot fi un desert extraordinar. Au un gust dulce, dar și ușor astringent. Pot deveni ideale pentru a acompania o ceașcă de ceai, dar pot fi folosite și în prăjituri.

Însă adevăratul motiv pentru care trebuie să preparați și voi, acasă, aceste portocale confiate, e acela că sunt niște bomboane excelente. De fapt, un înlocuitor al acestora. La final, după ce sunt pregătite, pot fi învelite în ciocolată, pe jumătate, sau complet. Aici vă oferim și un pont: portocalele confiate se asortează de minune cu ciocolata amară. Prin urmare, tot ce ați mai avea de făcut e să topiți în baie de abur niște ciocolată, și să treceți feliile de portocală prin ea.

Atenție, însă. Pentru a prepara portocale confiate sănătoase, e obligatoriu să alegeți fructe din culturi ecologice sau bio. Găsiși  în toate hipermarketurile și această variantă de fructe, ceva mai scumpe, într-adevăr, dar nu exagerat. E important să folosiți astfel de fructe, deoarece în rețetă ele rămân cu coaja care, la cele din culturile obișnuite, este tratată cu tot felul de chimicale.

Ingrediente pentru portocale confiate

– 2-3 portocale

– 300 de grame  de zahăr granulat

– 235 ml de apă

– ciocolată neagră (opțional)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Thanh Bui (@thanhtam.amy)

Mod de preparare

Spălați portocalele cu apă. Frecați portocalele cu sare și bicarbonat de sodiu pentru a îndepărta reziduurile chimice, apoi spălați-le din nou cu apă. Tăiați portocalele în felii (de aproximativ 1 centimetru). Turnați apă într-o oală. Adăugați feliile de portocale. Asigurați-vă că apa le va acoperi. Puneți la foc mare și aduceți la fierbere timp de 15 min. Scurgeți și repetați procesul încă 1 – 2 ori.

Înmuiați feliile de portocală cu zahărul într-o oală timp de 2 – 4 ore, până când zahărul se transformă în sirop limpede. Apoi adăugați apă în oală până când acoperă feliile de portocale. Fierbeți la foc mic în 60 – 90 de minute până când acestea devin transparente.

Lăsați aceste felii de portocale confiate pe un grătar. Lăsați-le să se usuce la aer la un loc răcoros și uscat timp de 1 – 2 zile, sau uscați-le în cuptor la 100 de grade C timp de 20 – 30 minute. În final, bomboanele trebuie să fie crocante, gingașe și dulci, cu aromă de citrice. Opțional se scufundă în ciocolată neagră topită.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre