Doamne, ce minunăție! Tort răsturnat cu portocale, desertul care se prepara rapid și care dă dependență

Doamne, ce minunăție! Tort răsturnat cu portocale, desertul care se prepara rapid și care dă dependență
Acest tort răsturnat cu portocale ne-a dat viața peste cap în cel mai bun mod posibil.

Prăjitura care urmează este cu adevărat deosebită și veți fi cuceriți de parfumul citricelor care intră în compoziția ei. În plus, seamănă oarecum cu tarta Tatin ( care se răstoarnă și ea), însă desertul e realizat cu aluat de pandișpan, ceea ce face din el un deliciu pufos.

Ingrediente pentru tort răsturnat cu portocale

Pentru pandișpan:  120 ml de ulei de măsline extravirgin,

120 ml de lapte integral,

185 g de făină simplă,

1 linguriță de praf de copt,

un vârf de cuțit de sare,

3 ouă mari,

150 g de zahăr pudră,

1 portocală cu coajă rasă fină,

1 lămâie cu coajă rasă fină.

Pentru „acoperișul de portocale”: 3 portocale coapte,

1/2 cană de zahăr granulat,

1/4 cană de apă

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tastemade UK (@tastemadeuk)

Mod de preparare

Tăiați portocalele felii groase de 2 centimetri și desfaceți-le coaja ( cu un cuțit). Într-o oală topiți jumătate de cană de zahăr granulat într-un sfert de cană cu apă. Când zahărul s-a topit, vărsați-l într-o tavă de copt cu pereți anti aderenți. Apoi distribuiți feliile de portocală, una lângă alta astfel încât fundul vasului să fie acoperit de aceste fructe, în întregime. Având în vedere că prăjitura se va răsturna, iar stratul de portocale va fi în top și la vedere e important să aveți grijă să dați o formă cat mai estetică ordinii în care alăturați feliile de portocală.

Separat, într-un bol bateți ouăle împreună cu zahărul pudră până ce veți obține o spumă consistentă în care zahărul este complet topit. Radeți deasupra coaja de lămâie. În acest sens vă recomandăm insistent să folosiți o lămâie dintr-o cultură ecologică. Apoi radeți deasupra și coaja de la o portocală, de asemenea bio. Într-un alt vas, separat amestecați făina cu praful de copt și sarea. Apoi cerneți totul deasupra amestecului de ouă și zahăr.

Continuați să amestecați cu ajutorul unei spatule. Într-un alt vas amestecați laptele și uleiul, apoi turnați deasupra compoziției inițiale și amestecați până se omogenizează. În final, vărsați acest amestec deasupra portocalelor și coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit până ce trece testul scobitorii. Lăsați tortul la răcit în tavă și răsturnați după ce temperatura a scăzut.

Sursa: Instagram