Rețetă de pâine de măsline fără frământare cu doar 4 ingrediente

Rețetă de pâine de măsline fără frământare cu doar 4 ingrediente
Fără complicații și extrem de simplă. Așa se poate defini această rețetă. După ce veți prepara această pâine, garantat nu veți mai cumpăra alta.

Această rețetă de pâine de măsline fără frământare are doar 4 ingrediente în compoziție, cinci dacă vrem să fim riguroși și să numărăm și apa.

Ingrediente pentru pâine de măsline fără frământare

500 g de făină de grâu integrală

1 linguriță de drojdie uscată instant

1 1/2 linguriță de sare

500 ml de apă caldă

100 g de măsline amestecate fără sâmburi (Halkidiki și Kalamata), tăiate grosier

Mod de preparare

Adăugați făina cernută într-un bol mare, adăugați drojdia uscată instant și sarea. Amestecați bine. Faceți o fântână în mijloc și adăugați apa. Încorporați încet făina din lateral cu o spatulă. Continuați să adăugați făina până când este încorporată toată și aveți un aluat foarte lipicios. Se acoperă cu folie de plastic și se lasă să stea la temperatura camerei timp de 18 – 24 de ore.

Presărați suprafața de lucru cu multă făină, răsturnați aluatul (va fi încă foarte lipicios și moale, așa că lucrați cu făină), presărați puțină făină deasupra și aplatizați-l ușor cu degetele. Așezați măslinele deasupra și îndoiți marginile pentru a le încorpora. Strângeți marginile în partea de sus pentru a forma o formă rotundă (nu trebuie să fie netedă, va arăta rustic și frumos. Așezați aluatul pe hârtie pergament, folosiți mai multă făină dacă este prea lipicios pentru a-l ridica. Acoperiți cu un prosop de bucătărie și lăsați să stea la temperatura camerei timp de 1 oră.

Preîncălziți cuptorul la 220 C. ideal e să coaceți pâinea în așa-numitul cuptor olandez (un vas cu capac). Acoperiți cu un capac și coaceți timp de 30 minute, apoi scoateți capacul și coaceți încă 20-30 de minute până când crusta este aurie. Când este gata, ar trebui să sune a gol atunci când bateți în partea de jos a pâinii. Lăsați să se răcească cel puțin 30 de minute pe un grătar de răcire înainte de a tăia pâinea, aceasta va continua să se gătească și să dezvolte textura și aroma potrivită, așa că aveți răbdare.

Sursa: Instagram