Tradiții și superstiţii de ziua păcălelilor. Ce nu trebuie să faceți pe 1 aprilie

Tradiții și superstiţii de ziua păcălelilor. Ce nu trebuie să faceți pe 1 aprilie
Când vine 1 aprilie, toată lumea pare că mai uită de necazuri și începe să facă câte o glumă. Doar e ziua păcălelilor, nu-i așa?

De 1 aprilie păcălim pe cineva sau ne trezim păcăliți, dar sunt puțini cei care s-au gândit vreodată de când datează această tradiție.

Tradiții și superstiţii de ziua păcălelilor. Ce nu trebuie să faceți pe 1 aprilie

Chiar dacă unii istorici spun că a început în Evul Mediu, nimeni nu știe cu exactitate de când datează ziua păcălelilor. Însă aceasta a început să fie sărbătorită în secolul al XIX-lea. Pe de altă parte, cercetătorii susțin că printre primele persoane care au început să glumească și să-și facă farse unul altuia s-au numărat însăși sfinții. Mai există o teorie, potrivit căreia păcăleala de 1 aprilie ar proveni dintr-o tradiție antică, similară sărbătorii numită Hilaria.

Farsele trebuie să fie făcute până la prânz

Tradiția spune că farsele trebuie să fie făcute până la ora prânzului, altfel se crede că veți avea ghinion. Bărbații care sunt păcăliți de o fată frumoasă, se spune că vor trebui să o ia de nevastă. Tot tradiția spune că nu e bine să vă căsătoriți pe 1 aprilie, pentru că veți sta toată viața sub papucul soției.

Nu jucați jocuri de noroc pe 1 aprilie

Iar dacă vreți să fiți norocoși și să vă meargă toate din plin, atunci stați departe de jocurile de noroc de ziua păcălelilor. Noroc în afaceri vor avea parte și copiii care se vor naște în această zi. Faceți tot ce puteți și păcăliți pe cineva de 1 aprilie, altfel veți avea parte de surprize neplăcute tot parcursul anului. 1 Aprilie este numit în tradiţia populară românească şi Ziua Păsărilor pentru că atunci când de obicei prima oară cucul.

Americanii îmbracă mașina sau casa cu hârtie igienică

Englezii și americanii iau foarte în serios această zi și păcălesc pe cine prind, de la familie, la iubiți, profesori sau colegi. De altfel, în sudul SUA se sărbătorește “The Week of Foolery” (săptămâna farselor). Cele mai obișnuite păcăleli sunt îmbrăcatul casei sau a mașinii cu hârtie igienică sau schimbatul zahărului cu sarea.

Sursă foto: epicheroes