Tragic. Celebrul actor a trebuit să decidă ca soția să fie decuplată de la aparate. Ce a făcut

Tragic. Celebrul actor a trebuit să decidă ca soția să fie decuplată de la aparate. Ce a făcut
Duminică seara l-ați văzut în filmul de la Pro Tv. Anul trecut, marele actor, extrem de îndrăgit și de publicul din România, și-a pierdut mama. A fost extrem de marcat. Dar puțini știu că, în urmă cu 12 ani, actorul a traversat o dramă extrem de dureroasă.

Când i-a murit soția, celebrul actor Liam Neeson o avea alături pe mama sa Kitty, care i-a fost de mare ajutor pentru a-și reveni din șocul pierderii femeii iubite. Kitty, fostă profesoară la o școala de gastronomie din Ballymena -Irlanda, și-a susținut fiul cât de mult a putut ca să depășească poate cea mai neagră perioadă din viața sa. Deși Liam locuia la New York, mama lui a știut când și cât să-i fie aproape fiului ei. Spunea tuturor:

„Încă mă tem pentru Liam. Spune-mi ce mamă nu-și face griji pentru copiii ei? Îi aduci pe lume, vrei tot ce-i mai bun pentru ei și-ți faci griji pentru ei. Este natura umană. Este el un star, dar pentru mine este copilul meu”.

O dragoste ca-n filme, într-o mare familie de actori

Liam Neeson s-a îndrăgostit de actrița Natasha Richardson, fiica actriței Vanessa Redgrave și a regizorului Tony Richardson. Părinții ei erau despărțiți, iar Vanessa reîntâlnise bărbatul vieții sale, pe Franco Nero. Și sora Natashei era tot actriță. Iar mama Vanessa și Franco Nero aveau un băiat împreună, pe Carlo. O mare familie de artiști de la Hollywood, unită și fericită pentru toate reușitele cinematografice.

Liam și Natasha au făcut nunta în 1994, la Millbrook, New York. În cei 15 ani cât au fost căsătoriți au apărut și doi copii: Micheal, născut în 1995 și Daniel, în 1996.

Nenorocirea avea să se abată asupra familiei în anul 2009. Natasha Richardson a murit după un accident petrecut la schi. Avea doar 45 de ani. Până s-a stins, însă…

Liam Neeson a fost nevoit să ia una dintre cele mai grele decizii din viața sa. Soția lui a suferit un accident grav de schi în stațiunea Mont Tremblant Ski Resort, aflată la 130 de km de Montreal. Nu purta cască, iar lovitura a fost la cap. Inițial a crezut că nu-i nimic foarte grav, dar la un moment dat a intrat în moarte cerebrală, iar medicii i-au cerut actorului să ia o decizie. Pentru Natasha Richardson nu mai exista nicio șansă de a-și mai reveni după accident. L-au întrebat, de asemenea, dacă e de acord să doneze organele soției sale unor pacienti care erau compatibili.

Natasha Richardson a suferit o hemoragie intracraniană

Liam Neeson abia după 10 ani de la tragedie a vorbit prima dată despre ultima discuție pe care a avut-o cu soția sa înainte de moartea acesteia.

Inițial, după ce a căzut pe pârtie, Natasha a crezut că este o rană superficială, așa că nu s-a dus la spital pentru analize suplimentare. După ce starea ei s-a agravat brusc, medicii au descoperit că aceasta a suferit o hemoragie intracraniană.

Din păcate, Natasha a ajuns prea târziu la spital și în scurt a intrat în moarte clinică. Liam Neeson a dezvăluit cu greu cum a decurs acea perioadă și care a fost ultima conversație pe care a avut-o cu soția sa după accident.

„Am vorbit cu ea şi mi-a spus: <<Oh, dragule. M-am împiedicat şi am căzut în zăpadă.>> Aşa mi-a descris ce s-a întâmplat”, a povestit Liam Neeson.

Liam Neeson a donat organele soției sale și a salvat 3 vieți

Liam a dat presei detalii despre momentul când a luat una dintre cele mai grele decizii din viața sa. „Mi s-a spus că e în moarte cerebrală. După ce am văzut radiografia, am zis wow! Evident, era ţinută în viaţă de aparate. M-am dus la ea şi i-am spus că o iubesc. I-am zis: <<Scumpo, nu o să-ţi revii după asta. Te-ai lovit la cap. Nu ştiu dacă mă auzi, dar asta ţi s-a întâmplat.” 

Liam Neeson a dezvăluit că a făcut un pact cu soția sa și că decizia de a-i dona organele i-a aparținut. „Am făcut un pact cu mult înainte de accident. Dacă unul dintre noi ajunge în stare vegetativă, celălalt trebuie să ia decizia. Am donat trei dintre organele ei, aşa că a salvat trei oameni. Inima ei, rinichii şi ficatul au fost donate. Cred că ar fi fost încântată şi bucuroasă de asta”, a spus actorul.

Liam a rămas să-și crească singur cei doi băieți. Desigur, a avut ajutor din partea marii familii a Natashei.

Micheal, care și-a luat numele mamei- Richardson, are 25 de ani și a îmbrățișat profesia părinților – a devenit actor. De altfel, tânărul a apărut deja în două filme, alături de tatăl său, ”Cold Pursuit” (2019) și Made in Italy” (2020). Cel din urmă film a fost o provocare emoţională pentru amândoi, întrucât tratează un subiect dureros pentru ei: legătura dintre un tată şi fiul lui, după moartea mamei.

Cel de-al doilea fiu al actorului nu prea își dorește să apară în lumina reflectoarelor. Daniel Neeson are 24 de ani, a absolvit Universitatea Tulane din New Orlean și s-a făcut antreprenor.