Doriți ca preparatele culinare să vă iasă ca în reclame? Nu aveți nevoie decât de câteva secrete păstrate din generație în generație și problema e ca și rezolvată.

Trucuri de gătit de la bunica. Nu veți da niciodată greș cu așa ceva

Piure pufos ca în copilărie? Secretul pe care nu vi l-a spus nimeni până acum este să strecurați apa cu cartofii fierți și să îi puneți din nou în oală. O lingură cu smântână adăugată face ca piureul să fie cu adevărat senzațional. Dacă indiferent ce ați face mâncarea se lipește, bunica vă sfătuiește să folosiți o cratiță cu fundul cât mai gros. Veți vedea imediat care e diferența.

Mirosul de miel sau oaie dispare cu lapte

Nimeni nu refuză o friptură la grătar, dar pentru ca aceasta să se topească în gură, scoateți carnea din frigider cu o oră înainte de a o pregăti. Îndrăgostiți de miel sau oaie, dar nu suportați mirosul specific? Acesta dispare definitiv dacă înainte de a găti carnea, o veți opări cu lapte clocotit.

Se păstrează în lapte până când acesta se răcește.

Ce spuneți de o porție de ardei umpluți delicioși? Aceștia nu se vor înmuia la fiert dacă înainte îi veți unge cu ulei de măsline. În plus, veți vedea că își vor păstra și culoarea.

Coaja de lămâie scoate mirosul de usturoi

Când mirosul de usturoi a rămas pe mâini, vă vine urgent în ajutor coaja de lămâie. Spălați mâinile cu cât mai multă apă, apoi masați cu coaja unei lămâi. Folosind acest procedeu veți scăpa și de mirosul de pește. Pentru ca ouăle ochiuri să arate perfect, în uleiul fierbinte puneți un praf de făină care se lasă să se rumenească, apoi se adaugă ouăle.

Nu uitați că o carne marinată va avea un gust desăvârșit dacă o veți pune în suc de ananas. Nu în ultimul rând, aluatul de cozonac va ieși mai pufos dacă veți adăuga în compoziție o lingură cu oțet.

Sursă foto: kanald, tribuna

 

 

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri