Trucuri inedite pentru a avea mereu o cafea proaspătă

Trucuri inedite pentru a avea mereu o cafea proaspătă
O zi perfectă începe întotdeauna cu o ceașcă cu cafea. Dar pentru ca mireasma acesteia să rămână aceeași, specialiștii vă învață cum să o păstrați.

O cafea păstrată în condiții bune are aroma mult mai puternică. Iată cele mai bune idei pentru a consuma zilnic cafeaua perfectă.

Trucuri inedite pentru a avea mereu o cafea proaspătă

Primul lucru de care trebuie să țineți cont dacă sunteți consumatori de cafea este că intensitatea acesteia se va păstra dacă veți râșni cafeaua doar în momentul în care o veți bea. Dacă totuși, vă e incomodă această operațiune zilnic, puteți să rășniți boabe de cafea pentru câteva zile, dar depozitați într-un borcan și închideți etanș. Ulterior, păstrați la loc întunecos.

Boabele de cafea nu se păstrează niciodată în frigider

Sunt persoane convinse că cel mai bun loc pentru a păstra boabele de cafea este frigiderul. Specialiștii spun că este total greșit, pentru că vă veți trezi cu o aromă mult mai diluată. Dacă doriți să depozitați cafeaua în pungi, atunci e important să le alegeți pe cele sigilate.

În cazul în care vreți să ambalați sub vid cafeaua râșnită, lăsați-o să respire timp de 48 de ore. Aveți grijă să închideți bine punga. Pe măsură ce aceasta se golește, îndoiți gura pungii și închideți cât mai ferm, pentru a evita pătrunderea aerului.

Evitați locurile care au contact direct cu o sursă de căldură

Sub nici o formă nu trebuie să depozitați cafeaua lângă o sursă de căldură, cum ar fi aragazul. Optați pentru un loc cu temperatură constantă, cum ar fi dulapul de bucătărie sau debaraua. Puteți, în schimb, să păstrați cafeaua în congelator. Dar atenție cum sigilați punga și scoateți aerul.

Cafeaua face parte din categoria produselor perisabile. Pentru a fi convinși că e proaspătă, citiți pe ambalaj data prăjirii. Nu în ultimul rând, specialiștii vă recomandă să nu cumpărați cantități mari de cafea. În acest fel, veți putea experimenta mai multe tipuri de cafea.

Sursă foto: csid