Spuneți adio mobilierului zgâriat. Există câteva trucuri care pot face adevărate minuni. Iată ce trebuie să faceți.
Trucuri necunoscute pentru a înlătura zgârieturile de pe mobilă. Maioneza vă scoate din încurcături
Ce se poate face atunci când observați câteva zgârieturi pe mobilă? Să apelați la ajutorul zațului de cafea. Îmbibați în acesta o dischetă demachiantă și ștergeți bine. Veți constata că nu se mai vedea nimic. Dar, atenție! Zațul de cafea se folosește doar atunci când aveți mobilă închisă la culoare.
De asemenea, tot pentru a scăpa de neplăcutele zgârieturi e bine să amestecați o cană cu apă caldă, cu o cană cu oţet şi o jumătate de ceaşcă cu zaţ de cafea. Soluția se agită foarte bine și se pune într-o sticlă cu pulverizator. Lăsați o oră pentru ca zațul să absoarbă toate ingredientele. Testați pe o parte mică de mobilă înainte de a o folosi, pentru a fi siguri că nu se pătează.
Frecați cu miez de migdală
De asemenea, specialiștii recomandă să frecați bine zgârieturile cu miez de nucă, migdală sau un creion dermatograf. Când zgârieturile sunt extrem de urâte, iar mobila este mai veche, situația este rezolvată urgent dacă folosiți și crema de ghete. O altă soluție eficientă este să folosiți ulei de măsline. Se recomandă ca acesta să fie amestecat cu oțet sau suc de lămâie în părți egale. Pulverizați pe mobilă și lustruiți folosind un prosop moale.
Ceara de albine face minuni
Un alt material extrem de bun pentru a acoperi zgârieturile sau crăpăturile de pe mobilă ca și alte imperfecțiuni este ceara. Pentru a se potrivi cu acea culoare a lemnului puteți amesteca cu puțin colorant. Pentru început frecați cu ceară zgârietura, apoi lustruiți folosind un burete moale. În cazul zgârieturilor profunde, mobila poate fi reparată folosind maioneză.
Se pune puțină maioneză pe o dischetă de bumbac, se masează bine zona cu probleme, se elimină excesul și se lasă să acționeze câteva zile. La final, veți observa cum fisurile au dispărut.
Sursă foto: revistadinlemn
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook