Turte prăjite, desertul cel mai simplu al bunicii. Sunt pur și simplu fantastice

Turte prăjite, desertul cel mai simplu al bunicii. Sunt pur și simplu fantastice
Când vă e poftă de ceva bun, bunica știe cel mai bine ce să pregătească. Iar ca turtele prăjite greu se găsește ceva mai bun.

Ne plac deserturile pretențioase, dar totdeauna ne întoarcem cu plăcere la cele ale bunicii. Ce spune de niște turte prăjite cu dulceață? Te lingi pe degete.

Ingredientele necesare

Potrivit gustoase.net, pentru a pregăti cele mai minunate turte prăjite, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1kg de făină albă sau integrală, un praf de sare, 40 g drojdie proaspătă, semințe de chimen (opțional), 3 linguri cu ulei de floarea soarelui/măsline, 350 ml apă călduță, 50 ml ulei pentru prăjit.

Mod de preparare

Cerneți făină pentru a nu avea impurități, faceți o adâncitură în mijloc. Dizolvați drojdia în apă călduță, adăugați trei linguri cu făină, apoi lăsați la dospit pentru zece minute. Ulterior se toarnă maiaua în gropița din mijlocul făinii, apoi se adaugă semințe de chimen și sare.

Turte deosebit pentru gurmanzi

Amestecați foarte bine folosind o lingură și puneți și apă caldă și uleiul. Compoziția se frământă foarte bine până când devine elastică. Dacă aluatul este mult prea moale, se mai pune făină. După ce aluatul este frământat atât cât trebuie, acoperiți cu un prosop și lăsați să crească într-un loc călduț. După o oră, aluatul se împarte în mai multe bucăți egale.

Turtele se pot coace și pe plită și în cuptor

Se întinde fiecare bilă cu sucitorul, apoi se fac cercuri mai mari sau mai mici. Puneți tigaia la încins, apoi adăugați turtele. Lăsați să se prăjească pe ambele părți, apoi puneți pe o hârtie pentru a se scurge tot uleiul. Cine dorește le poate pune la copt în cuptor. Sunt extraordinare cu dulceață, gem, brânză sau orice altceva vă poftește inima. Turtele prăjite, moale și pufoase, fac parte din categoria deserturilor cele mai căutate atât de români cât și de străini.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre