TVR nu se ascunde! Ce se întâmplă acum, când alt angajat are Covid

TVR nu se ascunde! Ce se întâmplă acum, când alt angajat are Covid
O persoană din Televiziunea Publică a fost depistată pozitiv la testul Covid-19, anunță conducerea TVR, după ce săptămâna trecută a mai avut un caz. Spre deosebire de ProTv, situația a fost comunicată și presei.

Deși erau stabilite reguli și măsuri după ce, săptămâna trecută, s-a dat alarma că o angajată din zona regiei tehnice a primit verdictul medical că este infectată cu coronavirus, vineri, 17 iulie, conducerea TVR a dispus sporirea măsurilor de protecție.

Lista contacţilor direcţi cu persoana depistată pozitiv a fost întocmită şi va fi inclusă în programarea pentru testare, se arată într-un comunicat al TVR. Se face și precizarea că acest caz şi cel depistat pozitiv săptămâna trecută, „sunt două cazuri fără legătură unul cu celălalt. Este doar o evoluție normală în condițiile unei transmisii comunitare extinse”.

S-au dispus din nou măsuri: dezinfecţii atât în spaţiile în care s-a aflat persoana respectivă cât şi în mai multe încăperi, precum şi asigurarea suplimentară a unor materiale de protecţie.
Lista contacţilor direcţi cu persoana depistată pozitiv a fost întocmită şi persoanele respective vor fi incluse în programarea pentru testare, așa cum s-a procedat și în primul caz.
Către angajați au fost transmise „Regulile de protecţie”, care trebuie respectate. Acestea sunt următoarele :
•       Purtaţi mască facială, având acoperite atât gura cât şi nasul. Masca se schimbă la 4 ore sau când se umezeşte;
•       Păstraţi o distanţă de cel puţin 1,5 – 2 metri între dumneavoastră şi ceilalţi colegi;
•       Nu staţi în grupuri mai mari de 3-4 persoane.
•       Nu vă atingeţi faţa, gura şi nasul cu mâinile neigienizate;
•       Respectaţi cu stricteţe igiena personală (spălatul pe mâini cu apă şi săpun, pentru cel puţin 20 de secunde);
•       Măsurarea temperaturii este obligatorie la intrarea în instituţie;
•       Anunţaţi telefonic Cabinetul Medical SRTv şi medicul de familie apariţia oricărui simptom de boală (creşterea temperaturii peste 37,3, frison, astenie, tuse uscată, pierderea bruscă a gustului şi mirosului);