Uitați de toate miturile despre cafea. Iată tot ce trebuie să știți despre licoarea dimineții

Uitați de toate miturile despre cafea. Iată tot ce trebuie să știți despre licoarea dimineții
Cafeaua și rolul său asupra organismului a fost mult dezbătută, dar nimeni nu e deținătorul adevărului absolut.

Când să bem cafea? Cât de mult ne ajută? O fi mai bună cea la ibric decât cea la filtru? Iată câteva răspunsuri la aceste întrebări.

Uitați de toate miturile despre cafea. Iată tot ce trebuie să știți despre licoarea dimineții

Specialiștii spun că a venit momentul să încetăm cu miturile despre cafea și să știm tot adevărul. Aceștia demontează faptul că o cafea solubilă este mai tare decât cea măcinată, susținând că ambele sunt bune pentru organism. Important este doar să știm cum să dozăm cafeaua, de aceea ne învață că trebuie să foolosim două lingurițe la 150 ml apă.

De asemenea, important este să consumă cafeaua cu moderație. În plus, oamenii de știință spun că doar cantitatea de cafeină prezentă în produs arată concentrația cafelei.

Cafeaua nu ne dă insomnii

În altă ordine de idei, nu cafeaua este cea care ne dă nopți albe. Iar dacă trecem printr-o asemenea situație deloc plăcută trebuie să umblăm rapid la stilul de viață, să ne hrănim corespunzător și să facem sport.

O ceașcă cu cafea bună ne va da o stare de bine toată ziua, revigorându-ne atunci când ne simțim obosiți, dar nu va ține somnul la distanță.

Previne declinul cognitiv

După un amplu studiu, cercetătorii au ajuns la concluzia că o ceașcă de cafea consumată zilnic ajută la prevenirea declinului cognitiv. Asta pentru că trimite un impuls temporar benefic către memorie și către activitatea creierului. Mai mult, s-a arătat în studiu că tot cafeaua este cea care reduce cu 65% riscul de demență și Alzheimer pe toata durata vieții.

Nu în ultimul rând, mulți experți în sănătate și nutriție susțin că există o asociere strânsă între consumul de cafea și scăderea riscului de diabet. Nu în ultimul rând, un consum obișnuit de cafea scade și riscul de a dezvolta gută. Specialiștii vă recomandă ca atunci când cumpărați cafea, să alegeți marca ecologică.

Sursă foto: infolife