Uleiul de cocos în rutina de beauty. Acest ulei este numit și „uleiul bun la toate”. Poate fi folosit ca aliment sau chiar produs de beauty.
„Uleiul de cocos este cunoscut pentru acidul lauric, care are proprietăți antimicrobiene și este cunoscut pentru combaterea bacteriilor care provoacă acnee. S-ar crede că acest lucru l-ar face un ingredient excelent pentru pielea grasă, predispusă la acnee, totuși acest ingredient are o reputație proastă pentru înfundarea porilor.
Acest lucru se datorează faptului că este ocluziv prin natură. La fel ca orice uleiuri al căror scop este să stea deasupra pielii pentru a sigila umezeala și a crea o barieră de protecție împotriva agresorilor”, explică dermatologul Dr. Luigi L. Polla, fondatorul Forever Institut și Alchimie Forever.
Ulei de cocos în îngrijirea pielii
Uleiul de cocos în rutina de beauty. Potrivit lui Polla, este important să vă înțelegeți tipul de piele atunci când introduceți uleiul de nucă de cocos în rutina de îngrijire. Deși este dezacord științific cu pielea grasă sau cu cea cu tendințe acneice, este posibil să aveți succes profitând de capacitatea sa de etanșare a pielii.
„Uleiul de cocos nu este un ingredient nefavorabil. Acesta este un ingredient excelent. Protejează împotriva pierderii trans-epidermice de apă (TEWL). Pielea are nevoie de un ingredient ocluziv de protecție pentru a ajuta la blocarea umezelii. De asemenea, ajută la funcționarea barierei naturale a pielii. Uleiul de cocos este o opțiune bună.”, spune Polla.
Ulei de cocos în machiaj
La fel, nu este necesar să folosiți un produs de machiaj dacă observați uleiul de cocos ca ingredient pe lista sa. De asemenea, la fel și în produsele de îngrijire a pielii. Ar trebui să fii cu ochii pe cum reacționează pielea ta.
„Multe mărci sunt capabile să utilizeze procente mici de ulei de cocos în produsele lor. Asta poatoferi cosmeticelor o alunecare frumoasă și hidratare tipurilor de piele uscată”, explică Lori Young, directorul asistent al magazinului la Violet Grey.
Exercițiile de respirație au devenit un trend în era COVID-19. Ce beneficii au acestea
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook