Uleiul de cocos în rutina de beauty. Face bine sau rău?

Uleiul de cocos în rutina de beauty. Face bine sau rău?
Uleiul de cocos poate fi folosit la foarte multe lucruri. De la prepararea alimentelor până la îngrijirea pielii. Se pare că nu orice tip de piele poate rezista la îmbibarea cu un strat gros de ulei parfumat de cocos.

Uleiul de cocos în rutina de beauty. Acest ulei este numit și „uleiul bun la toate”. Poate fi folosit ca aliment sau chiar produs de beauty.

„Uleiul de cocos este cunoscut pentru acidul lauric, care are proprietăți antimicrobiene și este cunoscut pentru combaterea bacteriilor care provoacă acnee. S-ar crede că acest lucru l-ar face un ingredient excelent pentru pielea grasă, predispusă la acnee, totuși acest ingredient are o reputație proastă pentru înfundarea porilor.

Acest lucru se datorează faptului că este ocluziv prin natură. La fel ca orice uleiuri al căror scop este să stea deasupra pielii pentru a sigila umezeala și a crea o barieră de protecție împotriva agresorilor”, explică dermatologul Dr. Luigi L. Polla, fondatorul Forever Institut și Alchimie Forever.

Ulei de cocos în îngrijirea pielii

Uleiul de cocos în rutina de beauty. Potrivit lui Polla, este important să vă înțelegeți tipul de piele atunci când introduceți uleiul de nucă de cocos în rutina de îngrijire. Deși este dezacord științific cu pielea grasă sau cu cea cu tendințe acneice, este posibil să aveți succes profitând de capacitatea sa de etanșare a pielii. 

„Uleiul de cocos nu este un ingredient nefavorabil.  Acesta este un ingredient excelent. Protejează împotriva pierderii trans-epidermice de apă (TEWL). Pielea are nevoie de un ingredient ocluziv de protecție pentru a ajuta la blocarea umezelii. De asemenea, ajută la funcționarea barierei naturale a pielii. Uleiul de cocos este o opțiune bună.”, spune Polla.

Ulei de cocos în machiaj

La fel, nu este necesar să folosiți un produs de machiaj dacă observați uleiul de cocos ca ingredient pe lista sa.  De asemenea, la fel și în produsele de îngrijire a pielii. Ar trebui să fii cu ochii pe cum reacționează pielea ta. 

„Multe mărci sunt capabile să utilizeze procente mici de ulei de cocos în produsele lor. Asta poatoferi cosmeticelor o alunecare frumoasă și hidratare tipurilor de piele uscată”, explică Lori Young, directorul asistent al magazinului la Violet Grey.

Exercițiile de respirație au devenit un trend în era COVID-19. Ce beneficii au acestea