O mare parte din lacul de acumulare Barragem do Arade a fost izolată în luna mai, și au început cercetările. Locul se găsește la aproximativ 50 de kilometri de locul în care Madeleine McCann, în vârstă de trei ani, a dispărut în Praia da Luz, în urmă cu 16 ani. Cazul Madeleinei McCann, fetița britanică, dispărută în urmă cu 16 ani dintr-o stațiune de vacanță din Portugalia, a revenit neașteptat la viață în mai 2023, când anchetatorii au lansat această operațiune majoră de căutare în lacul de acumulare din Algarve. O serie de probe au fost trimise la laborator.
Ancheta a ajuns în acest punct după ce în 2020 a apărut un nou potențial suspect, care obișnuia să viziteze locul cercetat de poliție. Cunoscut pentru infracțiuni sexuale, prizonierul german Christian Brueckner a fost menționat pentru prima dată în legătură cu misterul nerezolvat în vara acelui an. Abia după o anchetă de doi ani, în 2022, el a fost desemnat oficial ca suspect. Se pare că rulota sa VW T3 Westfalia galben cu alb a fost identificată ca fiind în apropierea stațiunii Praia da Luz din Portugalia, unde tânăra a dispărut la 3 mai 2007.
Informația martorului cheie, ignorată ani de zile de Scotland Yard
Un martor cheie a alertat autoritățile în legătură cu suspectul principal al cazului Madeleine McCann, Christian Brueckner. În primul său interviu public, martorul Helge Busching a explicat că fosta sa cunoștință părea să se autoincrimineze în cazul dispariției fetiței de trei ani.
Helge a spus că a aflat despre adevărata natură a lui Brueckner înainte de dispariția lui McCann, după ce acesta a furat câteva casete video și o armă din casă. Helge Busching a mai afirmat că acesta a lăsat să scape informația că fetița „nu a țipat” atunci când a fost răpită. Afirmația a fost făcută în timpul unei conversații despre fetița de trei ani dispărută. Martorul a mai declarat pentru Bild că a dezvăluit informația crucială către Scotland Yard în 2008, dar a fost ignorat.
Anul acesta, polițiștii au lansat ipoteza că suspectul ar fi putut scăpa de trupul fetiței răpite în rezervorul cercetat acum. Se crede că principalul suspect în acest caz, Christian Brueckner, condamnat pentru infracțiuni sexuale, vizita în mod regulat zona rezervorului, pe care, de altfel, o descria ca pe o „mică bucată de paradis”.
Cronologia cazului Madeleine McCann
Madeleine McCann, o fetiță în vârstă de trei ani din Rothley, Leicestershire, Marea Britanie, a fost dată dispărută din stațiunea de vacanță portugheză Praia da Luz, în Algarve, la 3 mai 2007. Ea se afla acolo în vacanță cu părinții și frații ei. Cazul încă nerezolvat face în continuare obiectul unui interes intens din partea publicului și a presei.
Părinții fetiței dispărute, Kate McCann și Gerry McCann, au lansat o declarație pe site-ul Find Madeleine la 3 mai 2023, marcând ultima aniversare a dispariției fiicei lor, reiterându-și speranța de a se reuni cu ea într-o zi și postând un poem, „The Contradiction” de Clare Pollard, pentru a-și exprima sentimentele. „Astăzi se împlinesc 16 ani de la răpirea lui Madeleine. Încă dispărută… încă foarte dorită, au scris ei. Ancheta poliției continuă și așteptăm o descoperire. Mulțumim tuturor pentru sprijinul vostru – ne ajută foarte mult”.
Polițitștii fac primele declarații în legătură cu cercetarea lacului de acumulare
Detectivii care o caută pe Madeleine McCann oferă informații actualizate după ce au cercetat rezervorul. Ei s-au lovit de un nou obstacol în anchetă. Anchetatorii care cercetează rezervorul au declarat acum că nu există „nicio dovadă convingătoare” că Madeleine s-ar afla acolo, arată The Sun.
În cadrul căutărilor în rezervor au fost săpate găuri de până la 1,5 metri adâncime, în speranța de a descoperi fibre de îmbrăcăminte, a relatat presa locală. Dar, în ciuda speranțelor inițiale, procurorul public german Hans Christian Wolters s-a declarat rezervat, într-o intervenție pentru ziarul Bild: „Vă rog să nu vă așteptați la prea multe”.
Sursa foto: Instragram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook