Simona Ionescu / Redactor Șef

Un actor din Timișoara dezvăluie bătaia de joc de care a avut parte în contextul pandemiei

Un actor din Timișoara dezvăluie bătaia de joc de care a avut parte în contextul pandemiei
Un actor din Timișoara are parte de o poveste halucinantă în contextul pandemiei de COVID 19. Ceea ce i s-a întâmplat, situație care afectează o comunitate mai largă, e strigător la cer. Și dovada vie a felului în care autoritățile dezinformează și nu se îngrijesc de sănătatea pacienților. Ba mai mult, se joacă cu liniștea și cu viețile lor.

Actorul timișorean Raul Bastean de la Teatrul Național din Timișoara a fost nevoit să își facă un test pentru depistarea SARS-COV2, înaintea unei intervenții. Ce a urmat e incredibil. Tânărul actor povestește, vineri, pe pagina sa de Facebook, în detaliu, coșmarul prin care trece. Și asta nu are legătură cu simptomele bolii.

Lui i s-a refuzat retestarea secundară, prima testare a trebuit să o plătească. Dar nu acestea sunt marile probleme. Ci brusc, o familie întreagă, care nu a fost testată, pentru că s-a considerat că nu e cazul, a fost infromată, prin intermediul primăriei, că e infectată! Iată povestea.

„Da, EU am fost depistat POZITIV cu covid-19 in data de 5 august. Celelalte familii care au intrat în contact cu mine au fost testate iar testul este NEGATIV.

Incompetența şi greşelile nenumărate şi zilnice ale insituțiilor în cauză (DSP, Laborator analize etc) au făcut ca să se trimită rezultate eronate în urma cărora am fost acuzați de miniciună.


Fantezia supremă a Oanei Lis. S-a dat de gol singură

Studiu. De ce trăiesc cu mamele trei sferturi din tinerii adulți români


Din data de 5 august zilnic trăim într-un stres oribil de mare şi o teroare care nu mai trece. Zilnic certuri telefonice cu DSP, greşeli flagrante (CNP-uri greşite sau incomplete, nume greşite – Băştian Sergiu Paul de ex, apariția şi dispariția din sistem, anchetă întârziată, date false, ambulanțe care nu mai vin sau ajung în miez de noapte şi nici măcar nu te consultă ci te pune să semnezi 3 hârtii şi pleacă ş.a.m.d.).

Contacți netestați pentru COVID-19 declarați pozitivi!

Aş putea scrie, pe zile, „noutatea” sau, mai bine zis, „surpriza” zilei.  Dar, cireaşa de pe tort a venit azi când, una dintre familiile de contact (care s-a considerat că NU trebuie testată şi NU a fost testată) a fost anunțată la primărie că figurând pe lista celor POZITIVI ! Am tot auzit cazuri de persoane care nici nu au mirosit testul dar…sunt pozitivi! Am zis că nu-i posibil. În mod cert virusul există şi se întâmplă nenororici, n-am negat asta.

Dar când treci prin aşa ceva, e absolut îngrozitor să vezi atâta INCOMPETENȚĂ în serviciile publice. Revoltător, oribil!
ZILNIC (şi nu exagerez!) am sunat la DSP si cei de acolo mă directionau către SAJ iar de acolo către laboratorul de analize. Şi invers, fiecare înapoi către DSP. Audiențe la conducere, anchete, nervi irosiți degeaba.

Încep să cred altceva despre toată nebunia asta atâta timp cât eu care am plătit 300 de lei pt testarea SARS – COV 2, NU am dreptul să primesc rezultatul (fie el negativ sau pozitiv), decãt telefonic. Să-l repet (chiar şi contra cost) nici poveste. Carantină şi gura închisă!!! Eşti infectat!

Oribil! Să mai zic şi de oamenii din jur care fac propagandă cu informații care mai de care mai interesante? Să mai zic şi că acesta e un subiect care trebuie făcut public în comunitate?

Mai bine nu! Mai bine zic de oamenii care ne-au ajutat cu tot ce am avut nevoie, prietenii şi medicii extraordinari care ne oferă toată susținerea lor. Asta contează !  E dovada clară că lucrurile trebuiesc schimbate radical. Sunt dezgustat şi frustrat! Să vă fie ruşine pentru mizeria pe care ați creat-o! Şi nu am povestit chiar tot că m-aş întinde prea mult, serios! Şi, sper că ați sesizat că-s băiat de treabă şi nu arunc cu nume aici. Chiar ş’aşa „covidat”. Sănătate şi… grijă cu virusu’!”, își încheie Raul Bastea povestea.

Sursa foto: Adrian Pîclișan

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre