Un desert plin de ciocolată, cremos, gata în 4 minute: budincă – lavă de cacao

Un desert plin de ciocolată, cremos, gata în 4 minute: budincă – lavă de cacao
Această rețetă este gata în numai 4 minute și e ideală să o preparați dacă aveți musafiri pe neașteptate. Vor savura din plin acest deliciu.

Este prea savuroasa această rețetă ca să nu o împărțiți cu cineva drag. În plus este foarte simplu de preparat, singura grija pe care ar trebui să o aveți ies să vă aprovizionați din timp cu ingredientele necesare. Rezultatul este o budincă cremoasă, savuroasă cu aspect de lavă, plină de ciocolată. Iar despre beneficiile ciocolatei știm prea bine, sunt nenumărate.

Oamenii de știință au descoperit că ciocolata stimulează mai bine creierul și ajută la producerea mai multor endorfine decât sărutul, scrie BBC. Cacaoa din ciocolată îi ajută pe sportivi să se recupereze mai repede după efort, datorită conținutului ridicat de proteine ​​și carbohidrați. Ciocolata neagră ajută sănătatea inimii. Scade tensiunea arterială datorită nivelului ridicat de antioxidanți. Fiecare baton de ciocolată are în medie 50 mg de cofeină. Este echivalentul cofeinei dintr-o ceașcă de espresso.

Ingrediente pentru 4 porții de budincă – lavă de cacao

‘ ½ cană de iaurt de nucă de cocos

‘ 4 linguri de sirop de arțar

‘ 2 linguri de unt de arahide

‘ 3 linguri de făină autogeneratoare

‘ 3 linguri de pudră de cacao

‘ 60 g de pudră proteică de ciocolată

‘ 4-5 linguri de lapte vegetal

‘ 2-4 pătrățele de ciocolată

Mod de preparare

Adăugați iaurtul de nucă de cocos, siropul de arțar și untul de arahide într-un bol. Cerneți făina, pudra de cacao, pudra de proteine și amestecați până când se formează un aluat gros. Adăugați încet laptele vegetal până când ajungeți la o consistență groasă, dar care se poate lua cu lingura.

Dacă este prea groasă, adăugați mai mult lapte vegetal. Într-un bol pentru microunde, ungeți cu ulei de cocos. 4. Introduceți cu lingura sau cu pipe jumătate din aluatul de ciocolată. Așezați cuburile de ciocolată în mijlocul aluatului. Acoperiți cu aluatul rămas. Introduceți în cuptorul cu microunde timp de 4 minute. Lăsați să se răcească înainte de a le savura.

Sursa: Instagram