Un greu al presei, la conducerea unei televiziuni din România. Încep transformările pe piața media

Un greu al presei, la conducerea unei televiziuni din România. Încep transformările pe piața media
Fosta președintă a TVR, Irina Radu a început să coordoneze activitatea de programe, producţie, ştiri, producţie on-line şi marketing a postului Prima TV.

Începând cu data de 1 iunie a devenit oficială poziția ei de Chief Operating Officer (COO) al Prima TV.  În noua sa calitate, ea coordonează activitatea de programe, producţie, ştiri, producţie on-line şi marketing a postului Prima TV, au anunţat reprezentanţii postului. Irina Radu a fost și președinte al TVR.

„Mi-a plăcut mereu Prima TV, iar în ultima vreme se vede că postul îşi doreşte altceva şi îşi caută un drum nou. Admir şi îmi plac mulţi oameni de acolo, vedete sau nu.

Am luat decizii bune şi importante şi vreau să fac la fel şi la Prima TV şi să ajut şi la creşterea celorlalte canale din portofoliu. O mulţime de emisiuni, vedete, idei promovate de mine sunt încă la televizor, pe diferite posturi, după mulţi ani.

Sunt un om de echipă, care poate să ia oricând un interviu unui preşedinte de ţară, dar e gata să ţină trepiedul dacă un coleg are nevoie de ajutor. Nu-mi place să vorbesc prea mult înainte să ne apucăm de treabă, revenim cu noutăţi cât de curând“, a declarat Irina Radu, potrivit paginademedia.ro.

De ce a fosta adusă Irina Radu la prima TV

Adrian Tomșa, acţionar principal al Clever Media Grup, care deține postul de televiziune, a motivat aducerea Irinei Radu la Prima TV.

„Ne dorim să le oferim telespectatorilor conţinut de calitate şi un produs media performant. Ne bucurăm să anuntăm că echipei Prima TV i s-a alăturat un profesionist precum Irina Radu. Cu experienţa ei bogată în management de televiziune, Irina ne va ajuta să plasăm Prima TV în topul preferinţelor telespectatorilor“, a declarat acesta.

Cine este Irina Radu

Irina Radu lucrează în mass-media de peste 30 de ani. Este jurnalist şi manager de presă. A debutat în presă scrisă la Opinia Studenţească şi în televiziune la TVR Iaşi. A fost prezentator şi moderator de ştiri şi talk show, producător şi redactor-şef în mai multe redacţii, director TVR2, TVR1, Evenimente Speciale și director pentru 4 ediţii ale Festivalului Cerbul de Aur.

De asemenea, Irina Radu a fost și Programming and Production Director la Kanal D România timp de 3 ani, director general al Intact Production, membru în Consiliul de Administraţie TVR, director de programe TVR ( 2013- 2015) preşedinte director general al Televiziunii Române (2015-2017), Senior Media Officer pentru Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa, OSCE (2018-2022), potrivit news.ro.

Sursa foto: Revista 22