Un ofițer de la IPJ Gorj, anchetat pentru acte de cruzime împotriva unui câine care s-a adăpostit în curtea sa

Un ofițer de la IPJ Gorj, anchetat pentru acte de cruzime împotriva unui câine care s-a adăpostit în curtea sa
Viața unui ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj s-a schimbat radical de când a pus mâna pe trăgaciul armei și a împușcat un câine în curtea locuinței sale din comuna Bălești.

Evenimentul a avut loc pe data de 15 ianuarie și s-a aflat după ce un vecin a sunat la 112. Oamenii legii au venit ajuns imediat la locuința acestuia și l-au ridicat. Potrivit legii, s-a dispus începerea urmăririi penale săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uzul de armă letală fără drept şi rănirea cu intenţie a animalelor.

Ofițerul va fi judecat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu

„Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că MNC este ofiţer în cadrul IPJ Gorj, fiind autorizat pentru a deţine, purta şi folosi arme letale de vânătoare de către IPJ Timiş, fiind posesor al permisului de armă. IPJ Gorj – Serviciul Resurse Umane a comunicat faptul MNC este organ de cercetare al poliţiei judiciare în sensul dispoziţiilor Legii nr. 364/2004 privind organizarea şi funcţionarea poliţiei judiciare.

Având în vedere aceste aspecte, dosarul a fost trecut în anchetă proprie a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

inele a avut noroc, a fost luat de medicul veterinar

Sărmanul patruped a fost însă norocos. El a fost luat de medicul veterinar al comunei și transportat de urgență la un cabinet veterinar din Târgu Jiu. În cauză s-a reţinut că în data de 15 ianuarie, în jurul orelor 14,30, din interiorul curţii imobilului unde domiciliază suspectul MNC s-a auzit un foc de armă şi, după puţin timp, a fost observat un exemplar canin rănit, care a sărit gardul proprietăţii şi s-a adăpostit într-un canal pluvial situat la o distanţa de aproximativ 5 metri.

Exemplarul canin a fost identificat în viaţă, prezentând orificii circulare de penetrare la nivelul craniului, motiv pentru care a fost ridicat de medicul veterinar al Circumscripţiei Băleşti şi transportat la un cabinet veterinar din municipiul Târgu Jiu, pentru acordarea de îngrijiri medicale”, au transmis procurorii.

Recomandarile noastre