Un zâmbet și o floare pentru Mihai Constantinescu. Soția lui s-a ”reprofilat”

Un zâmbet și o floare pentru Mihai Constantinescu. Soția lui s-a ”reprofilat”
Pe Mihai Constantinescu îl adorau femeile, iubitorii de animale, dar mai ales cei mici. ”O lume minunată” este șlagărul copilăriei și puțini nu cunosc această melodie. Un zâmbet și o floare pentru Mihai Constantinescu. Ar fi împlinit 76 de ani.

Mihai Constantinescu avea succes din prima secundă cum apărea pe scenă. Emana veselie, candoare și iubire. Copiii îl adorau, iar la concertele unde apărea artistul scena se umplea instantaneu de zeci de prichindei care cântau și dansau. Horia Moculescu spunea că Mihai Constantinescu era ”un pericol pe scenă”.

Un zâmbet și o floare pentru Mihai Constantinescu

Mihai Constantinescu ar fi împlinit 76 de ani, pe 4 ianuarie. Pe scenă ori în studiourile de televiziune, artistul degaja energie. Părea că este ”în formă”, chiar și la 73 de ani. Însă, inima sa era obosită, iar pe 29 octombrie 2019 s-a oprit.

Însă, cântecele sale au rămas în inimile a multe generații. Când a compus „O lume minunată”, Mihai Constantinescu a creat un imn preluat de fiecare generație și dus mai departe cu sfințenie. ”Melodia «O lume minunată» a apărut într-o jumătate de oră. Da, nu glumesc. Am scris-o în jumătate de ceas. Recunosc, nu mă așteptam să aibă un asemenea impact atunci când am scris-o, dar m-am convins repede. Adică la câteva săptămâni după lansare. Am scris-o cu multă pasiune și drag. A ieșit ce a ieșit și chiar mă bucur pentru asta”, spunea Mihai Constantinescu în urmă cu mai multă vreme.

A început cu ”Păpușa”, după care au urmat alte melodii devenite imediat șlagăre: «Iubiți-ne că sîuntem flori”, ”Penița”,  ”Sora mea cea mică», «Un zîmbet și o floare», «Iubiți și câinii vagabonzi».

”Pericol pe scenă”

”Mihai Constantinescu era «un pericol pe scenă». Era programat ultimul pentru că atunci când el apărea, pe scenă urcau 80 -100 de copii. Vă dați seama ce pericol era, cu atâtea cabluri pe scenă se putea întâmpla orice. Din fericire, niciodată nu s-a întâmplat”, a povestit Horia Moculescu.

Moartea artistului a îndurerat o țară întreagă, iar soția sa, Simona Secrier a fost devastată. Au format un cuplu mai bine de 25 de ani, însă relația a fost oficializată în ultimii ani de viață ai artistului. Este, la rândul ei, artistă, interpretând melodii etno-dance.

Mihai Constantinescu și Simona Secrier au format un cuplu mai bine de 25 de ani, însă relația a fost oficializată în ultimii ani de viață ai artistului.

Soția lui Mihai Constantinescu a făcut parte din trupa Etno, împreună cu Radu Ile și Silvia Stanciu, alături de care a scos două albume. După trei ani în trupa Etno, Simona a ales să se concentreze asupra unei cariere solo. Așa l-a cunoscut pe Mihai, care a ajutat-o să scoată un album solo și care i-a devenit protector foarte repede.  Din cauza pandemiei de coronavirus, care a dus la o lipsă de activitate, Simona Secrier s-a reprofilat.

Pentru a-și duce traiul, cântăreața s-a îndreptat către meseria ei de bază, cea de economist. ”Încă nu am pus unele planuri în practică, pentru că a fost perioada asta mai grea pentru noi toți și mi-a fost teamă să ies și să iau contact cu lumea. Dar am fost la muncă și ăsta e un lucru bun pentru mine, îmi oxigenez creierul, merg pe jos. Eu sunt economist. Am luat totul de la zero, pentru că nu am avut cântări perioada asta și atunci a trebuit să mă reorientez către ce am învățat eu”, a declarat Simona Secrier, pentru un post de televiziune.