Urzeala tronurilor în familia regală. Complotul prințului Andrew pentru a-l înlătura pe Charles de la tron

Urzeala tronurilor în familia regală. Complotul prințului Andrew pentru a-l înlătura pe Charles de la tron
Detalii explozive ies la iveală în continuare despre familia regală britanică. Prințul Andrew ar fi încercat să o convingă pe Regina Elisabeta a II-a ca Charles să nu devină rege.

Amănuntele interesante apar într-o nouă biografie, citată de dailymail.co.uk. „Urzeala tronurilor” ar fi fost pusă la cale în urmă cu mulți ani. Prințul Andrew ar fi complotat în secret cu prințesa Diana și fosta sa soție, Sarah Ferguson, pentru a-l împiedica pe Charles să devină rege. Astfel i s-ar fi permis prințului William să preia tronul cu ducele de York ca regent.

Ca să fie sigur de reușită, Andrew ar fi făcut „lobby” pe lângă Regină și ar fi militat împotriva căsătoriei dintre Charles și Camilla, spunându-i mamei sale că aceasta nu este de încredere.

Noua carte a Angelei Levin despre viața Camillei, publicată în serial de Telegraph, susține că ducele de York s-a purtat „foarte urât” cu ea și a conspirat cu prințesa Diana pentru a-l împiedica pe Charles să urce pe tron.

Paranoia devenea realitate la palat

Astfel, conform planului pus la cale de cei trei, William ar fi fost cel mai potrivit pentru tron, Charles împins afară și Andrew făcut regent. Toate acestea s-ar fi putut petrece dacă Regina ar fi murit înainte ca William să împlinească 18 ani.

„Andrew a făcut presiuni foarte mari, cu speranța că Charles nu va deveni rege la moartea mamei sale și că William va purta coroana”, a spus ea.

De asemenea, un „senior insider” de la palat i-ar fi spus doamnei Levin că în acea perioadă erau vremuri tulburi în sânul familiei regale, iar comportamentul lui Andrew a fost văzut total nepotrivit de către mama sa.

“Erau vremuri întunecate și ciudate, în care paranoia devenea realitate, iar acest lucru era îngrijorător. Comportamentul său a fost foarte, foarte negativ și extrem de neplăcut pentru Regină, care nu era de acord. Mi s-a spus că a fost una dintre rarele ocazii în care nu a obținut ceea ce voia. Cu toate acestea, se pare că era foarte supărat că nu a putut conduce țara într-un fel sau altul. A rămas atât de ostil acceptării Camilei încât este de înțeles că nu a fost vreodată iertat”, povestește sursa.

A încercat să împiedice căsătoria cu Camilla

Atitudinea negativă a prințului Andrew s-a manifestat deschis și față de căsătoria lui Charles cu Camilla. Aceeași sursă din palat a susținut că acesta a fost, de-a dreptul, „otrăvitor”: „A încercat să o convingă pe Regină să îl împiedice pe Charles să se căsătorească cu Camilla”.

Andrew ar fi susținut, în favoarea afirmațiilor sale, că viitoarea soție a fratelui său nu era suficient de aristocrată și nu era demnă de încredere. În 1998, când Charles a împlinit 50 de ani, a fost organizată o petrecere, dar Regina și Prințul Philip au refuzat să meargă știind că și Camilla ar fi fost acolo.

De altfel, o prietena apropiată a Camilei, Lucia Santa Cruz, a spus că atunci când căsnicia acesteia cu Andrew Parker Bowles s-a încheiat, iar ea avea o relație cu prințul Charles, a fost respinsă total de familia regală, ceea ce a fost nedrept.

Se pare că cei doi frați, Andrew și Charles, nu ar fi avut niciodată o relație apropiată, iar lucrurile s-au schimbat dramatic în rău atunci când au ieșit la iveală legăturile prințului Andrew cu pedofilul Jeffrey Epstein.

Foto: Arhivă / Instagram / wikipedia