Se pare că filmele Avatar sunt mortale pentru anumiți oameni. Și asta deoarece bărbatul decedat zilele acestea nu e singurul. De-a lungul timpului și alte persoane care și-au pierdut viața urmărind fillmul.
Un bărbat din India a murit din cauza unui atac de cord în timp ce se uita la noul film al lui James Cameron, Avatar: Calea apelor. Incidentul a avut loc în districtul Kakinada din sudul statului Andhra Pradesh, unde un bărbat identificat ca fiind Lakshmireddy Srinu s-a prăbușit în interiorul unui cinematograf. Potrivit presei locale, Srinu se afla împreună cu fratele său mai mic când s-a prăbușit și, ulterior, a fost declarat mort de către medici. El a fost dus la spitalul guvernamental Peddapuram.
Bărbatul era căsătorit și avea doi copii, o fată și un băiat.
Deces din cauza emoțiilor prea mari cauzate de acțiunea filmului
Vorbind despre acest caz, directorul Spitalului Fortis din Noida, Dr. Sanjeev Gera, a declarat pentru Hindustan Times că „după Covid, există o inflamație continuă în vasele noastre de sânge. Din cauza stresului, a creșterii tensiunii arteriale, așa cum s-a întâmplat în acest caz, arterele inimii ar fi putut să se rupă și acest lucru poate provoca un stop cardiac.
Acest lucru se poate datora unei rupturi de placă în coronare sau declanșării unei aritmii din cauza excitației”, a declarat Dr. Pradeep Kumar D. de la Aster CMI Hospital. Acest tip de decese se întâmplă în timpul meciurilor/ situațiilor emoționale incitante. Este puțin probabil ca filmul în sine să fi cauzat decesul”.
Filmele Avatar sunt mortale pentru anumiți oameni
Aceasta nu este prima dată când o persoană a murit în timp ce se uita la un film Avatar. Conform Wion News, un bărbat de 42 de ani din Taiwan a murit din cauza unui atac de cord în timp ce urmărea prima parte a filmului Avatar, în 2010. Bărbatul avea antecedente de hipertensiune arterială, iar „surescitarea provocată de vizionarea filmului” i-a declanșat simptomele.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook