Așteptarea a luat sfârșit. Continuarea „Avatar” ajunge în cinematografe, cel puțin un român e în extaz

Așteptarea a luat sfârșit. Continuarea „Avatar” ajunge în cinematografe, cel puțin un român e în extaz
Îndelung aşteptata continuare a blockbusterului regizorului James Cameron „Avatar” va fi lansată în cinematografe, luna viitoare. Ca o noutate, filmul va putea fiu văzut inclusiv în China, din 16 decembrie, a anunţat miercuri 20th Century Studios.

Avatar: The Way of Water” va fi lansat în 16 decembrie în cinematografele din întreaga lume. Continuarea filmului de succes al lui James Cameron va duce publicul înapoi pe planeta populată de ființe albastre, Pandora și va fi cu siguranță un alt film uimitor din punct de vedere vizual, așa cum a fost prezentat atât în primul teaser, cât și în trailerul principal.

Planul lui Cameron a fost ca această continuare să dea startul unei serii de filme la fiecare doi ani până la Avatar 5, care ar urma să fie lansat în decembrie 2028. Interesant este faptul că, încă din noiembrie 2018, BBC News a raportat că cele patru continuări planificate ale Avatarului se vor numi Avatar: The Way of Water, Avatar: The Seed Bearer, Avatar: The Tulkun Rider și Avatar: The Quest for Eywa.

Cu toate acestea, el a dezvăluit că, în cazul în care „Calea apelor” nu va avea performanțe suficiente, există un plan de a încheia seria cu Avatar 3. Totuși, în decembrie 2021, el a dezvăluit că a filmat deja o parte din Avatar 4.

Noul „Avatar” filmat și procesat timp de cinci ani

Continuarea a început să fie filmată în 2017, scrie presa internațională, filmul fiind un amestec de elemente live-action și motion capture cu o durată de 190 de minute, adică trei ore și zece minute.

Cameron a mai spus că s-ar putea să nu regizeze de fapt Avatar 4 și 5, dar a lăsat să se înțeleagă că cel de-al patrulea film este un „corker”. „De fapt, sper să ajung să îl fac. Dar depinde de forțele pieței. Trei este în conservă, așa că va ieși oricum, a declarat el pentru Empire. Sper cu adevărat să ajungem să facem patru și cinci, pentru că este o poveste mare, în cele din urmă”.

Filmări întârziate

Filmările la Avatar 2 ar fi trebuit să înceapă în aprilie 2016. Abia în luna ianuarie a anului următor, s-a anunțat că lucrările la elementul de motion-capture al filmului vor începe până în august 2017, dar de fapt au început în septembrie. Continuarea a fost apoi stabilită pentru o lansare în decembrie 2020, înainte ca Disney să o mute din nou în decembrie 2021, după preluarea Fox, apoi a urmat pandemia, cu restricții ce au avut un impact asupra întregii industrii.

Distribuția de bază a filmului original Avatar este toată sub contract, așa că vedetele lui Cameron se vor întoarce. Zoe Saldaña va relua rolul prințesei Na’vi Neytiri, iar Sam Worthington se va întoarce, de asemenea, în rolul omului devenit Na’vi, Jake Sully.

Stephen Lang se întoarce în rolul colonelului mort Miles Quaritch și va fi principalul personaj negativ din cele patru filme și din teaser. Sigourney Weaver va reveni, de asemenea, în rolul adolescentei Na’vi Kiri, fiica adoptivă a lui Neytiri și Jake în continuarea filmului. Kate Winslet va juca rolul lui Ronal în toate continuările Avatar, marcând astfel prima colaborare dintre ea și James Cameron de la superproducția Titanic din 1997. Ronal este co-liderul „profund loial și neînfricat” al clanului Metkayina

Ce actori se întorc în „Avatar: The Way of Water”

De asemenea, CCH Pounder își va relua rolul mamei lui Neytiri, Mo’at, iar Matt Gerald revine în rolul caporalului Lyle Wainfleet, în timp ce Edie Falco va interpreta un nou personaj, generalul Ardmore. Continuarea va introduce un nou clan Na’vi, numit Metkayina, condus de Cliff Curtis din Fear the Walking Dead în rolul lui Tonowari și în care vor apărea, de asemenea, personaje precum Reya a lui Bailey Bass și Rotxo a lui Duane Evans Jr.

Jake și Neytiri au și ei copii Na’vi în continuarea filmului, printre care Neteyam al lui Jamie Flatters, Lo’ak al lui Britain Dalton și Tuktirey al lui Trinity Bliss. De asemenea, ei au adoptat un copil uman, Miles Socorro, alias Spider, care este interpretat de Jack Champion. Oona Chaplin va juca rolul lui Varang, despre care se spune că va fi un „personaj central puternic și vibrant” care se va întinde pe toate cele patru continuări.

Michelle Yeoh de la Marvel s-a alăturat, de asemenea, distribuției în rolul cercetătoarei Dr. Karina Mogue. Starul din Fast & Furious, Vin Diesel, s-a alăturat distribuției, alături de Jemaine Clement în rolul biologului marin Dr. Ian Garvin. Inițial, a existat o anumită confuzie cu privire la includerea lui David Thewlis, interpretul lui Harry Potter, în continuarea filmului. Se pare că acesta va fi prezent în Avatar 3 (și 4 și 5), dar nu și în cel de-al doilea film.

Povestea

Jake Sully trăiește cu noua sa familie formată pe planeta Pandora. Odată ce o amenințare familiară revine pentru a termina ceea ce a fost început anterior, Jake trebuie să lucreze cu Neytiri și armata rasei Na’vi pentru a-și proteja planeta. Revenirea operațiunii miniere RDA pe Pandora, îl va forța pe Jake să-și ducă familia în „portul sigur” de la recif, unde se întâlnesc cu Metkayina. Pentru a surprinde cu adevărat importanța apei, Avatar 2 și-a filmat scenele în mișcare sub apă.

Presa internațională scrie că, de asemenea, a fost creat un limbaj al semnelor personalizat pentru film de către CJ Jones din Baby Driver, un actor surd care a fost angajat să creeze un „nou limbaj al semnelor Na’vi”.

Ludovic Orban jubilează

Zilele trecute, așa cum știți, Ludovic Orban număra zilele până când își va îndeplini o mare dorință. N-a putut să țină doar pentru el, așa că le-a spus și fanilor de pe contul de socializare. Cu puțin timp în urmă, pe contul său de Facebook, Ludovic Orban și-a spus oful. Nu a mai văzut nici un film nou în ultima perioadă, așa că e mai mult decât nerăbdător să iasă pe piață continuarea de la Avatar, peliculă pe care fostul premier al României susține că a văzut-o de cel puțin zece ori. “În sfârșit! Apare continuarea filmului Avatar.

Sursa foto: Disney