Veganii pot răsufla ușurați. S-a deschis primul restaurant cu carne creată în laborator

Veganii pot răsufla ușurați. S-a deschis primul restaurant cu carne creată în laborator
O companie din Israel a găsit o soluție ingenioasă pentru a oferii carnivorilor din toată lumea carne gustoasă, dar fără a fi nevoie de sacrificarea animalelor în acest scop.

Primul restaurant ce comercializează carne crescută în laborator și-a deschis recent porțile în Tel Aviv, Israel. Localul poartă numele The Chicken (puiul), denumirea reprezentând o aluzie la eterna dilemă despre ce a apărut mai întâi, găina sau oul. Locația se află lângă fabrica companiei SuperMeat în suburbia Ness Ziona din Tel Aviv, acolo unde este produsă carnea minune. 

Pentru a crește puiul celulele, denumite semințe, sunt luate de la un animal și apoi sunt plantate într-un fermentator și hrănite. Semințele sunt păstrate calde și lipsite de oxigen, crescând rapid și transformându-se în carne la fel ca cea găsită pe corpul unui animal. De fapt, masa cărnii se dublează la fiecare câteva ore, tot procesul având un randament ridicat. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SuperMeat (@supermeat_com)

Cei de la SuperMeat afirmă că în proces nu este implicată nicio inginerie genetică, iar puiul lor nu conține antibiotice, nu prezintă boli ale animalelor și nu conține agenți contaminanți. De fapt, se pare că este mai sănătos decât consumul de pui și mai ieftin, conform afirmațiilor reprezentanților companiei. „Burgerul are o aromă suculentă de pui, crocant la exterior și fraged la interior”, a declarat CEO-ul SuperMeat, Ido Savir, pentru Fast Company. Gustul nu se distinge de cel al animalelor sacrificate, a spus el.

Programări online pentru mese gratuite 

Totuși, restaurantul nu comercializeaza momentan produsele din carnea revoluționară, ci testează rețetele pe potențialii clienți care vor sa încerce preparatele din local, fiind interesați momentan de parerea acestora. Se însă ca cererea este destul de mare, în ciuda restricțiilor din cauza pandemiei de coronavirus. 

Cei de la SuperMeat sunt pasionați de produsul lor. Întrucât se așteaptă ca cererea de carne la nivel mondial să se dubleze în următorii 30 de ani, carnea cultivată va oferi siguranță nutrițională, precum și siguranță alimentară.