Pui delicios cu lămâie și usturoi. E potrivit și la dietă!!

Pui delicios cu lămâie și usturoi. E potrivit și la dietă!!
Un lucru putem spune despre noi, doamnele, anume că suntem mereu nemulțumite de felul în care arătăm. Putem să fim și întruchiparea Elenei din Troia, parcă tot avem o șunculița nedorită pe șolduri sau o coajă de portocală inestetică pe fesa dreaptă. Și de aici rezultă că suntem mereu la dieta, chiar și când suntem prinse în fapt mestecând prăjitura aia delicioasă la 10 seara, promițând că de mâine ne întoarcem la salate.

Pentru că înțelegem toate aceste aspecte și pentru că doamnele trebuie să se ajute între ele întotdeauna, venim astăzi în ajutorul vostru cu o rețetă simplă, gata în 30 minute și care reprezintă numărul de calorii potrivite pentru o masă: pui cu lămâie și usturoi, ca la libanez!

Pui delicios cu lămâie și usturoi

Ingrediente pentru o porție de 200 grame (300 kcal)

200 gr. piept de pui fară piele

Jumătate de lămâie

3 caței de usturoi

Condimente pentru pui: sare, piper

Jumătate de linguriță de ulei de măsline

Mod de preparare

Se ia bucata de pui, se spală și se taie în felii subțiri, potrivite ca pentru friptură.

Se pune o tigaie de tip grill la încins pe aragaz.

În acest timp se pregătește puiul. Se freacă cu o jumătate de linguriță de ulei de măsline, apoi cu sare și piper după gust. Alternativ, puteți condimenta puiul și cu busuioc sau cimbru, în cazul în care doriți, dar nu este obligatoriu.

Se pune puiul în tigaie și se întoarce de pe o parte pe alta din când în când, până aproape să fie gata.

Sosul

Se stoarce lămâia într-un pahar, apoi curățăm cățeii de usturoi și îi pisăm într-un bol separat.

Se adaugă sucul de lămâie peste bolul unde am pisat usturoiul, se pune puțină sare și se amestecă.

Se gustă sosul astfel rezultat și în funcție de tăria gustului de lămâie se adaugă un pic de apă.

Preparatul final

Când puiul e gata în tigaie, îl scoatem și îl transferăm în alta tigaie curată, pe care o punem pe foc. Asta pentru că l-am fript în prealabil pe grill și nu vrem că arsura să se transfere în sos.

Luam sosul preparat în prealabil și îl punem peste fripturile de pui.

Amestecăm tot preparatul în tigaie maxim 30-40 secunde, apoi oprim focul.

Punem preparatul pe o farfurie și mâncăm cu poftă.

ATENȚIE!!

Nu lăsați puiul cu sosul în tigaie mai mult de 40 de secunde, altfel bucățelele mici de lămâie și usturoi se vor oxida și vor căpăta o culoare verzuie. Gustul nu se va schimba, însă estetic nu este ceea ce ne dorim, mai ales când avem musafiri.

Nu amestecați sosul cu puiul în tigaia grill în care l-ați făcut pe acesta din urma, pentru că arsura de pe tigaie se va transfera în sos și acesta va deveni amar, stricând tot preparatul.

Ce se întâmplă în culisele emisiunii X Factor. Ne spune un martor, actrița Ilona Brezoianu

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri