Victor Rebengiuc va primi ultimele aplauze pe scenă. „Gata! E ultimul rol pe care-l joc!”

Marele actor a dat viață a 200 de personaje pe scenele teatrelor și a interpretat peste 70 de roluri în filme. Cariera sa s-a întins pe o perioadă de 67 de ani, după ce a debutat pe marele ecran în 1956, în lungmetrajul „Mândrie” (Marius Teodorescu). A primit numeroase distincții, printre care amintim Ordinul Național „Steaua României” în grad de cavaler, dar și decorația „Nihil Sine Deo” din partea regelui Mihai I.

„Nu mai merge!”

„Am 89 de ani, în curând, peste câteva luni, o să am 90, nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferință, e greu. M-am luptat foarte tare în repetițiile astea ca să pot juca rolul ăsta. Sper să-l pot juca și în fața publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!”, a declarat Victor Rebengiuc pentru Digi 24.

Tristul anunț l-a făcut la repetițiile pentru avanpremiera spectacolului „Tatăl”, acesta fiind rolul de final de stagiune pentru Teatrul Bulandra și, totodată, pentru finalul carierei impresionante a lui Victor Rebenegiuc.

Spectacolul „Tatăl!, ultimul din carieră

Spectacolul „Tatăl” de Florian Zeller, în regia lui Cristi Juncu, va avea avanpremiera în 11 şi 12 iunie, la Sala Liviu Ciulei, de la ora 19,00. Premiera spectacolului este programată în 24 iunie. Spectacolul este o poveste de familie serioasă și realistă asupra lumii, privită prin ochii unui bărbat care se confruntă cu demența. Este o ilustrare dramatică a pierderilor fizice care apar împreună cu cele mentale.

Pe plan personal, marele actor și-a găsit dragostea vieții sale din a doua încercare. După un mariaj care a durat doar cinci ani, Rebengiuc a s-a căsătorit în 1965 cu Mariana Mihuț, o parteneră extraordinară de viață, dar și de scenă. Au un singur copil, pe arhitectul Tudor Rebengiuc.

Sursă foto: evz.ro