Simona Ionescu / Redactor Șef

„Viermii nebuni” au invadat pădurile de pe două continente

„Viermii nebuni” au invadat pădurile de pe două continente
Arată ca niște râme, dar se smucesc ca niște posedați. ”Viermii nebuni” din Asia au ajuns în America de Nord și a invadat pădurile. În urma lor nu mai crește nimic.

Unii îi numesc ”viermi nebuni”. Erau cunoscuți în Asia, dar acum au invadat 15 state din SUA. Lasă în urma alor un sol sterp.

„Viermii nebuni” au invadat pădurile de pe două continente

„Viermii nebuni” seamănă cu niște râme. Au fost  numiți așa din pricina smuciturilor înfiorătoare atunci când sunt deranjați. Oamenii de știință descoperă că aceste vietăți s-au răspândit în cel puțin 15 state din SUA.

Viermii din genul Amynthas sunt cunoscuți și sub numele de viermi de șarpe. Sunt viermi asiatici săritori, care au ajuns în 15 state din Statele Unite, dar și în Canada, conform Smithsonian Magazine.

Și-a făcut drumul pentru prima dată în America de Nord în secolul al XIX-lea, depozitat pe nave care transportau plante și murdărie. De atunci, s-au răspândit și au fost văzuți acum în pădurile din mai mult de o duzină de state, a raportat Newsweek.com.

Viermii seamănă cu râmele comune, doar mai mici și de culoare maronie. Cu toate acestea, reputația lor este mult mai sinistră. Viermii nebuni adulți se reproduc repede și fără perechi, depunând ouă de aceeași culoare ca solul, potrivit Smithsonian. Odată ce eclozează, viermii devoră rapid nutrienții din solul superior din jurul lor, lăsând în urmă o mizerie slăbită, granuloasă, care seamănă cu zațurile de cafea.

„Viermii nebuni” distrug solul

Acest sol epuizat cu substanțe nutritive se erodează rapid, lăsând puțină hrană plantelor native sau speciilor concurente de viermi și ciuperci.

„Un lucru pe care l-am observat este că aceste râme, nu numai că modifică structura solului ci și dinamica nutrienților din sol. De asemenea, înlocuiesc alte specii de râme care există deja”, a spus Brad Herrick, ecolog la Universitatea din Wisconsin-Madison.

Deocamdată, nu există o modalitate bună de a controla răspândirea lor în pădurile pe care le-au infestat deja, dar există câteva îndrumări cu privire la ce să faci dacă găsești una în grădina ta. Pur și simplu așezați viermii adulți pe care îi găsiți într-o pungă. Lăsați-i la soare timp de 10 minute, apoi aruncați-i.

Nu este clar cum ”viermii nebuni” reuşesc să se răspândească

Oamenii de știință cred că viermii ar putea face „autostopul” cu ajutorul transporturilor de marfă, pe benzile anvelopelor camioanelor, prin agățarea de echipamente şi chiar pe apă.

Cercetătorii încă investighează efectele pe termen lung ale acestor viermi extrem de invazivi asupra pădurilor din America de Nord.


Vine sfârșitul lumii? Un nor de lăcuste a atacat Libanul, un oraș din China a fost acoperit de nisip

Ploaia cu sânge din India, un fenomen ciudat a cărui enigmă nu a fost încă dezlegată

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre