Vine canicula! Ce reguli trebuie să respectați ca să nu apară probleme grave

Vine canicula! Ce reguli trebuie să respectați ca să nu apară probleme grave
După o perioadă extrem de ploioasă, vine canicula! Specialiștii au anunțat temperaturi extrem de ridicate, de aceea e important să știți cum să faceți față situației.

Ce trebuie să faceți când vine canicula? Consumați minim doi litri de apă pe zi și purtați ținute lejere, în culori cât mai deschise.

Vine canicula! Ce reguli trebuie să respectați ca să nu apară probleme grave

Soarele rămâne unul dintre cei mai buni prieteni, dar când canicula își face apariția, problemele de sănătate se pot instala. Specialiștii trag un semnal de alarmă și vă sfătuiesc când temperaturile o iau razna să aveți grijă să stați cât mai mult în casă în perioada orelor 11.00-15.00.

Dacă nu aveți încotro și trebuie să fiți afară, căutați umbra. E foarte important să vă hidratați cât mai bine, asta însemnând minim doi litri de apă pe zi. Optați doar pentru îmbrăcăminte subțire, de preferat din in și în culori cât mai deschise. Nu uitați de pălării, umbrele și, bineînțeles, ochelarii de soare.

Alegeți o alimentație bogată în legume și fructe

În ceea ce privește alimentația, optați pentru legume și fructe care hidratează. Aerisiți cât mai mult camerele și nu faceți sport în timpul zilei, pentru că se va accentua senzația de oboseală. Pentru a putea să faceți față căldurii, faceți dușuri la o temperatură de 15 grade.

În cazul în care vă confruntați cu stări de greață și amețeală, puneți în congelator un prosop umezit. Scoateți după câteva minute și tamponați bine decolteul, fruntea și ceafa. Evitați cât mai mult posibil consumul de cafea și băuturi alcoolice. Nici băuturile reci, mâncărurile grase, ceaiurile diuretice și înghețata nu sunt o soluție potrivită pentru caniculă.

Cine folosește aerul condiționat, trebuie să regleze temperatura să fie cu cinci grade mai mică decât cea ambientală. Specialiștii spun că o doză de iaurt pe zi produce aceeași hidratare ca un pahar cu apă.

Sursă foto: romaniatv.net

Recomandarile noastre