Vine, vine, primăvara! Aceste alimente nu trebuie să vă lipsească din meniu. Fortifică organismul și elimină toxinele

Vine, vine, primăvara! Aceste alimente nu trebuie să vă lipsească din meniu. Fortifică organismul și elimină toxinele
După ieșirea din iarnă, organismul are nevoie de cât mai multe vitamine și minerale. Iată ce trebuie să consumați cât mai des.

Vreți să dați jos kilogramele acumulate în perioada iernii? Apelați la cele mai bune alimente de primăvară.

Vine, vine, primăvara. Aceste alimente nu trebuie să vă lipsească din meniu. Fortifică organismul și elimină toxinele

Potrivit specialiștilor, cea mai bună perioadă pentru a vă vitaliza organismul, dar și a scăpa de colăceii de pe burtă, e primăvara. Pentru a curăța sângele de toxine, urzicile sunt cele mai bune, întrucât conțin o multitudine de vitamine și minerale, respectiv vitamina A, B2, C şi K, clorofila, săruri minerale, precum calciu, magneziu, fier şi siliciu dar și substanţe proteice şi acid folic.

Urzicile au rolul de a remineraliza organismul, elimină anemia, curăță sângele. De asemenea, urzicile le sunt de mare ajutor celor care suferă de bronșite și astm. Pentru ca acestea să-și păstreze savoarea și calitățile nutritive, acestea trebuie să fie gătite maxim cinci minute.

Spanacul protejează vederea

În ceea ce privește spanacul, acesta este o bogăție de fier și calciu și are rolul de a accelera tranzitul intestinal. De asemenea, acestea scad cataracta, întrucât conțin luteină, o substanță care protejează cristalinul.

Tot pentru reglarea tranzitului intestinal, salata verde are un rol extrem de important, pentru că are efect diuretic. De asemenea, salata verde scade riscul de cancer la colon. În plus, salata verde are și excelente proprietăți sedative. Tot salata verde sunt sărace în calorii și vitamine și sunt excelente pentru cei care țin cură de slăbire.

Ridichile, excelente pentru tenul sensibil

Un alt aliment minune sunt ridichile. Potrivit specialiștilor, această legumă are un conținut ridicat de antioxidanți și sunt renumite pentru că țin bolile grave la distanță. Ridichile sunt excepționale pentru cei care vor să țină cură de slăbire, dar și pentru persoanele care au un ten sensibil, prin conținutul de vitamina C, fosfor, zinc şi o parte din vitaminele B.

Sursă foto: gustos

Recomandarile noastre