Vitamine ce nu trebuie să vă lipsească toamna din casă. Virozele sunt îngenuncheate primele

Vitamine ce nu trebuie să vă lipsească toamna din casă. Virozele sunt îngenuncheate primele
Toamna rămâne unul dintre anotimpurile cele mai ofertante din punctul de vedere al legumelor și fructelor. Dar trebuie să administrați și anumite vitamine.

Pentru ca virozele să nu atace sistemul imunitar, toamna aveți grijă să consumați legume și fructe cât mai colorate. La care adăugați și vitamine.

Aceste vitamine nu trebuie să vă lipsească toamna din casă

Potrivit specialiștilor, una dintre vitaminele esențiale pentru buna funcționare a sistemului imunitar este vitamina D. Lipsa de vitamina D duce la apariția diferitelor tipuri de infecții, inclusiv a gripei sau a astmului alergic. Pe de altă parte, oamenii de știință spun că administrarea acestei vitamine protejează împotriva infecțiilor respiratorii.

Un alt mineral care stimulează sistemul imunitar este zincul, care are totodată și un rol extrem de important în răspunsul inflamator. O carență de zinc crește riscul de infecție și vă puteți trezi chiar și cu pneumonie.

Suplimentați cu vitamina C

Vitamina C rămâne cel mai cunoscut supliment care trebuie administrat toamna, pentru că are rolul de a susține și de a proteja sistemul imunitar. Vitamina C este și un excelent antioxidant și ține la distanța răcelile. Excelente beneficii asupra sistemului imunitar le are și socul negru, folosit din cele mai vechi timpuri pentru a trata infecțiile. Acesta este motivul pentru care ceaiul de soc trebuie să fie permanent în dulapul din bucătărie.

Consumați legume cât mai colorate

De asemenea, specialiștii recomandă ca toamna legumele și fructele din farfurie să fie cât mai colorate și veți beneficia de aportul lor de vitamine și antioxidanți. Optați pentru ardei și pătrunjel, pentru că sunt o bogăție de vitamina C, cartofi dulce, mere, dovleac, fructe și legume care sunt pline de vitaminele A și E.

Nu uitați de varză de Bruxelles care e bogată în fibre, vitaminele C, K și acid folic. Puteți să stropiți varza cu ulei de măsline, puneți sare și piper și rumeniți totul la cuptor. Conopida conține, de asemenea, vitaminele C și K. Nu uitați de struguri care ajută la protejarea inimii, îmbunătățesc vederea și articulațiile.

Sursă foto: secom