Simona Ionescu / Redactor Șef

Legume mexicane la tigaie cu unt și usturoi

Legume mexicane la tigaie cu unt și usturoi
Legumele sunt foarte sănătoase, se gătesc super rapid și merg aproape cu orice. Rețeta de astăzi este extrem gustoasă și se poate servi cu iaurt sau brânză.

Găsim în general la supermarket pungi cu mix mexican, așa că nu va fi greu să găsești legume proaspete congelate. Pentru un strop de savoare, ceapa și untul vor fi nelipsite. Fii gata de o rețetă super gustoasă și în același timp super rapidă. Iată de ce ingrediente ai nevoie.

Ingrediente pentru Legume mexicane la tigaie

400 – 500 g mix de legume mexicane congelate;

1 ceapă roșie;

2-3 căței de usturoi;

50 g unt;

Sare după gust;

opțional: fulgi de chili uscați sau piper;

Cum seprepară legumele mexicane cu unt și usturoi

Pentru început, călim ceapa până când aceasta devine aurie și transparentă. Pentru că nu folosim foarte mult ulei, noi am ales o tigaie de calitate, antiaderentă, care să ne ușureze pregătirea oricărui preparat.

Pentru că mixul de legume îl achiziționăm din supermarket, trebuie doar să tăiem punga și să le răsturnăm într-un bol încăpător. Le putem spăla apoi cu puțină apă rece. Punem legumele în tigaie peste ceapa călită și le lăsăm la înăbușit pentru 5 minute. Acoperim tigaia regis cu un capac termorezistent până când scade zeama.

După cele 5 minute în care legumele noastre s-au înăbușit, adăugăm untul, usturoiul, sarea și fulgii de chili uscați. Tigaia noastră cu legume mexicane arată foarte bine și este viu colorată. Toate legumele sunt bine preparate termic, iar gustul lor este unul delicios.

Sursa: Chefi la cuțite

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre