Vreți să știți de ce erau topite femeile după Ion Dichiseanu? Purta mereu…

Vreți să știți de ce erau topite femeile după Ion Dichiseanu? Purta mereu…
Actorul Ion Dichiseanu a plecat dintre noi la 87 de ani. Au trecut cinci luni de atunci și ne amintim cu respect și admirație față de o carieră de excepție. A avut o reputație de Don Juan datorită relațiilor cu actrițe frumoase. Uite de ce erau topite femeile după el!

Întotdeauna, Ion Dichiseanu apărea în public îmbrăcat impecabil, cu ochelarii de soare pe nas, o batistă la butonieră și o țigară în mână. A fost un cuceritor, a rupt inimile femeilor. Aveau toate motivele din lume. Uite cum arăta la 32 de ani!

Uite de ce erau topite femeile după Ion Dichiseanu! Poze de colecție

Ion Dichiseanu a frânt multe inimi, iar șarmul de cuceritor l-a păstrat până la 87 de ani. A fost pe scenă 60 de ani. A jucat teatru, filme îndrăgite de public, a recitat și a cântat.

A jucat în peste 50 de filme, începând cu anul 1960. Ultima apariţie pe marile ecrane datează din 2013, când a făcut parte din distribuţia filmului „Mamaia“, regizat de Jesús del Cerro.

Studiourile Buftea a postat pe excepționala sa pagină de Facebook fotografii cu Ion Dichiseanu, din timpul probelor la filmul ”Dincolo de barieră”, regia Francisc Munteanu, 1965. Avea 32 de ani și arăta ca un zeu.

Ion Dichiseanu, probe foto pentru rolul Vulpașin și imagini de lucru de la Dincolo de barieră, regia Francisc Munteanu, 1965.

Ion Dichiseanu ar fi împlinit 88 de ani pe 20 octombrie

„Sunt activ, îmi place viaţa, muzica și ador să dansez. Îmi place să mă respect, pentru că nu trăim de două ori, o viaţă avem”, spunea Dichi, cum era alintat actorul.

Ion Dichiseanu și-a construit o reputație de Don Juan. A avut relații cu frumuseți celebre, printre care actrițe în mare vogă a acelor ani, dar nu le-a ascuns. Dichi a scris o carte, în 1995, despre amănuntele picante din viața sa, „Frumoasa spaniolă, frumoasa suedeză”. Este povestea iubirilor unui actor român de succes care, dincolo de constrângerile perioadei ceaușiste, a reușit să cucerească reprezentantele sexului frumos.

Pe la jumătatea anilor ’60, actorul român Ion Dichiseanu a cunoscut-o pe Sara Montiel la Festivalul de Film de la Beirut şi s-a îndrăgostit de ea la prima vedere.

„Trăiam ceva ca un miraj. Topiţi unul după altul, nu vedeam şi nu auzeam nimic, eram doar noi doi. Ca doi adolescenţi. Nu am putut uita nici o clipă această dragoste nebunească şi, aşa cum s-a şi dovedit, imposibilă”, mărturiseşte Ion Dichiseanu în cartea sa.

S-a căsătorit la 52 de ani

Destinul său amoros a fost întrerupt de solista de muzică ușoară Simona Florescu. Împlinirea reală a lui Ion Dichiseanu s-a produs în anul 1987, odată cu nașterea fiicei sale, Ioana Georgiana.

Actorul Ion Dichiseanu și Simona Florescu (52 de ani) s-au cunoscut, în 1985, la Galați, unde artista participa la un concurs de interpretare. A fost dragoste la prima vedere.

Simona l-a cucerit pe loc, așa că diferența de vârstă dintre cei doi nu a reprezentat o piedică nici la început și nici pe parcursul celor 22 de ani de relație. Dichi avea 52 de ani, iar Simona 19 ani. La ceva vreme s-au cununat civil și doi ani mai târziu au făcut nunta.

Chiar dacă cei doi s-au despărțit în 2009, au avut o relație specială și s-au bucurat împreună de micile nepoate, Anastasia și Amira. Dichi s-a stins lângă familia sa. Foto: Studiourile Buftea