Simona Ionescu / Redactor Șef

Week-end fantastic la Nottara. De ce se caută trei spectatori ieșiți din comun

Week-end fantastic la Nottara.  De ce se caută trei spectatori ieșiți din comun
Actorii Daniela Minoiu, Ion Grosu şi Alexandru Mike Gheorghiu își dau întâlnire într-un nou week-end fantastic cu trei spectatori ”fantastici” și ei. Primăria Municipiului București, prin Teatrul Nottara, anunță cel de-al nouălea week-end al proiectului ”Cei trei fantastici” în care actorii pot fi luați la întrebări, în direct, de fanii lor.

Artiștii Teatrului Nottara vor ”merge” online acasă la spectatori și vor sta de vorbă liniștit despre teatru, despre viață, despre lucruri care ne interesează astăzi pe toți, vor putea să se descopere reciproc și să se cunoască, altfel decât în sala de teatru. La acest sfârșit de săptămână, protagoniștii sunt: Daniela Minoiu (vineri, 12 iunie), Ion Grosu (sâmbătă, 13 iunie) și Alexandru Mike Gheorghiu (duminică,   14 iunie).

”Fiecare dintre cei trei actori vă provoacă la o întâlnire online, pentru o discuție liberă despre povești din spatele cortinei. În spatele fiecărui spectacol pe care îl vedeți pe scenă, există un alt spectacol, al întâmplărilor din culise, al momentelor neprevăzute, neașteptate, cărora actorii și colegii de la tehnic trebuie să le găsească soluții pe loc”, transmit organizatorii.

Ce aveți de făcut pentru a intra în dialog cu ”fantasticii”

Doar trei ”spectatori fantastici” vor putea intra în dialog cu actorul preferat de la ora 19.00, prin intermediul aplicației ZOOM ce poate fi descărcată gratuit pe telefon, tabletă sau laptop. Întâlnirea va dura aproximativ 40 de minute, timp în care cei trei spectatori vor putea vorbi absolut orice cu actorul preferat.

Cei trei spectatori vor fi aleși într-un mod inedit: actorul care urmează să intre în dialog cu spectatorii săi ”fantastici” va adresa o întrebare pe pagina de Facebook a teatrului, spectatorii sunt invitați să lase un comentariu, iar aceia care au dat cele mai interesante răspunsuri vor fi aleși.

Cine sunt ”fantasticii”

Daniela Minoiu este în familia Teatrului Nottara din 1997. A avut roluri atât dramatice, cât și comice. A lucrat cu: Petre Bokor, Alexandru Dabija, Alexandru Darie, Alice Barb, Gelu Colceag, Diana Lupescu, Alessandra Giuntini. Este pasionată de terapia prin artă, domeniu pe care l-a aprofundat cu un program al Facultății de Psihologie a Universității București.

Dedicarea, implicarea, răbdarea sa le-a valorificat în activitatea ei pedagogică bogată, ca regizor, autor de scenarii și dramatizări pentru copii, organizând numeroase ateliere de comunicare și dezvoltare personală atât pentru copii, cât și pentru părinți, activitate pentru care a obținut numeroase premii la festivaluri din țară și din străinătate, transmit oficialii teatrului.

Cu fiecare rol, Ion Grosu se redescoperă pe sine, caută mereu teritorii noi. ”Are ceva din intensitatea și pasiunea sufletului rus”, spun colegii lui de la Nottara. La Nottara îl puteți vedea în spectacole precum: Somnambulism (regia: Alexandru Mâzgăreanu), Fiul cel mare (regia: Elena Nevejina), Despre olteni, cu dragoste (regia: Constantin Fugașin), dar și în filme precum: Poziția copilului (regia: Călin Peter Netzer), Sunt o babă comunistă (regia: Stere Gulea), Despre oameni și melci (regia: Tudor Giurgiu).

Alexandru Mike Gheorghiu este inconfundabil prin stilul mucalit, jovial, spiritual cu care își înzestrează personajele. Comicul spumos pe care îl construiește are la bază o fină înțelegere a nuanțelor poveștii, a relațiilor dintre personaje, a felului în care acest comic trebuie dozat pentru a valorifica potențialul fiecărei situații. Când ne vom putea întoarce în sala de teatru, vă veți bucura de prezența lui în spectacole precum: Fiul cel mare, Despre olteni, cu dragoste, Somnoroasa aventură, Cumetrele.

Sursa foto: Teatrul Nottara

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre