Zeama de oase îmbunătățește mobilitatea și flexibilitatea articulațiilor

Zeama de oase îmbunătățește mobilitatea și flexibilitatea articulațiilor
Nu mulți mai știu astăzi ce înseamnă supa de oase, însă un lucru e cert. Rămâne cel mai bun medicament pentru articulații.

Leac miraculos pentru răceli și gripă, supa de oase poate fi considerată remediul minune pentru bolile de plămâni, mușchi sau tractul intestinal.

Zeama de oase îmbunătățește mobilitatea și flexibilitatea articulațiilor

Ce poate fi atât de extraordinar când vine vorba de o simplă supă de oase? Cei mai vechi bucătari știu, pentru că folosesc și acum acest preparat pentru a dat un gust delicios mâncării. Oamenii de știință spun că printre ingredientele cu adevărat senzaționale se numără glicina și prolina.

Dar și acidul hialuronic si multe minerale fără de care organismul uman nu ar putea să funcționeze la capacitate maximă. Prolina, de exemplu, este esențială pentru formarea sănătoasă a colagenului si cartilajului. Iar  acidul hialuronic este de mare ajutor la hidratarea pielii.

Vindecă sistemul gastrointestinal

Grație tuturor elementelor sale, zeama de oase reușește să vindece sistemul gastrointestinal, de aceea a fost inclusă în tratarea multor afecțiuni care au la bază disfuncții la acest nivel. Tot în supa de oase se găsește o cantitate mare de alanină, necesară îmbunătățirii funcțiilor fizice la persoanele în vârstă și utilă atleților.

Dar supa de oase este excepțională împotriva durerilor de încheieturi asociate cu osteoartrita. Pe de altă parte, joacă un rol important în menținerea integrității structurale a țesuturilor, asigurând rezistența cartilajului.

Sporește fertilitatea și vă scapă de vergeturi

Renumitul medic Francis Pottenger susține că aceeași zeamă de oase sporește fertilitatea. Dar acest aliment-medicament ajută și în vindecarea colonului iritabil, boala Crohn, colite ulcerative, reflux gastric sau chiar boli autoiumune. Nu în ultimul rând, studiile au arătat că furnizează amino-acizii esențiali Fazei a II-a a detoxifierii hepatice.

Mai mult, cine consumă supă de oase va reuși să slăbească și să scape de vergeturi. Pentru ca supa să iasă ca la carte, e important să fierbeți oasele la foc mic. Pentru fiecare patru litri de apă se folosește un kilogram de oase. Zeama de oase se poate păstra până la cinci zile în frigider și câteva luni în congelator.

Sursă foto: doc.ro

Recomandarile noastre