Zeci de credincioși, scoși din biserică de jandarmi

Zeci de credincioși, scoși din biserică de jandarmi
”Vă rugăm frumos, părăsiți biserica”, au spus jandarmii din Constanța crdincioșilor care participau la slujbă. Orașul a intrat în carantină.

Se iau măsuri de restricție în tot mai multe localități, din pricina pandemiei. Până și credincioșii au fost scoși din biserică, la Constanța.

Zeci de credincioși, scoși din biserică de jandarmi

Virusul ucigaș se împrăștie cu repeziciune în județul Constanța și autoritățile au fost nevoite să impună restricții. Chiar și orașul Constanța este în carantină, de vineri, 20 noiembrie.

Este perioada când ar trebui să aibă loc pelerinajul de Sfântul Andrei, pe care magistrații nu l-au aprobat. Zeci de oameni au fost evacuați de polițiști și jandarmi, miercuri dimineață (25 noiembrie), dintr-o biserică din Constanța, unde slujea însuși Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.

Întreg municipiul este în carantină încă de săptămâna trecută, iar oamenii nu au voie să iasă din case fără declarație. ”Toata lumea iese din biserică, doar părinții răman”, au cerut polițiștii, scrie observatornews.ro.

”Vă rugăm frumos, părăsiți biserica! Îi legitimați la ieșire”, spune un polițist care coordonează evacuarea credincioșilor din lăcașul de cult.

Fără pelerinaj de Sfântul Andrei

Judecătorii din Constanţa au decis astăzi, 25 noiembrie, că nici pelerinajul de Sfântul Andrei nu va avea loc, după ce Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a cerut în instanţă dreptul de a-l organiza.

Municipiul Constanța a intrat în carantină, de vineri, de la ora 20:00, după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a aprobat o hotărâre în acest sens, iar Raed Arafat a semnat-o. Potrivit hotărârii, se permite oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc.


Cine va beneficia cu prioritate de vaccinul anti-COVID19