Zilele Arhitecturii Balneare la Govora

Zilele Arhitecturii Balneare la Govora
Timp de o săptămână, arhitectura Băilor Govora va fi pusă în valoare prin tururi ghidate, proiecții de film, video mapping și ateliere tematice gratuite, deschise comunității locale și turiștilor prezenți în zonă.

Băile Govora este una din cele mai cunoscute stațiuni balneare din România. Aceast are un parc balnear și clădiri care vorbesc despre istoria locului. Ca și în cazul altor stațiuni importante din România, patrimoniul existent este în mare parte neutilizat și degradat, afectând atât imaginea urbană, cât și percepția comunității asupra moștenirii sale culturale.

Într-un efort de a reconecta patrimoniul cu comunitatea locală și cu vizitatorii, precum și de a declanșa eforturi de intervenție și restaurare, Asociația ARCHÉ și Studiogovora organizează, între 3 – 9 august 2020, Zilele Arhitecturii Balneare la Govora, o serie de evenimente dedicate patrimoniului balnear al stațiunii și inițiativelor recente de revitalizare a acestuia.

Program generos pentru copii și adulți

Activitățile se vor desfășura în aer liber, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță aferente perioadei (termoscanare, asigurarea de dezinfectant, purtarea obligatorie a măștii etc.), și vor include: tururi ghidate arhitecturale cu arhitecții inițiatori ai proiectului și o vânătoare de comori marca Vânătoarea de comori arhitecturale.


 Ați observat că actrița Megan Fox își ascunde mereu degetele? Am aflat secretul!

Alarmă la Vatican. Papa suferă de o boală infecțioasă gravă


De asmenea, vo fi discuții și ateliere tematice despre patrimoniu,  comunități, storytelling și natură, alături de mai mulți specialiști în domeniu, ce vor oferi perspective complementare între multiple domenii ce se intersectează la Govora, de la arhitectură la peisagistică; proiecții de documentare pe tema patrimoniului și arhitecturii balneare și video mapping în cele mai emblematice locuri din stațiune, alături de artiștii festivalului Amural.

Nu în ultimul rânnd va fi organizată și o acțiune de curățenie la Vila Ivanovici, în cadrul căreia doritorii pot contribui concret la îngrijirea unui monument istoric, precum și o expoziție de planșe și fotografii ale Băilor Govora, unde vizitatorii vor putea afla povestea stațiunii într-un mod artistic și expresiv. Programul complet al evenimentului poate fi accesat la adresa https://govora.studio/zab.

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp