Simona Ionescu / Redactor Șef

Știți de când mănâncă omenirea Bundincă de Ciocolată? Vă dăm rețeta

Știți de când mănâncă omenirea Bundincă de Ciocolată? Vă dăm rețeta
Azi putem să luăm desertul preferat de mai multe ori pe zi, fără să ne mustre conștiința.  E sărbătoare.

26 iunie  este o zi foarte importantă pentru amatorii de dulciuri și mai ales de ciocolată. Astăzi e Ziua Internațională a Budincii de Ciocolată. Cum se prepară budinca de casă? Nu e deloc greu. Și e mai sănătos decât să folosiți prafuri.

Rețeta. Budinca de ciocolată făcută în casă

Ingrediente: 600 ml lapte, 3 gălbenușuri, 50 g ciocolată neagră cu minim 80% cacao, 40 g cacao, 40 g făină (sau 20 g amidon alimentar), 120 g zahăr ( sau echivalentul sub formă de îndulcitor – pentru diabetici sau cei care țin dietă fără zahăr), 1 fiolă esență de vanilie sau de rom.

Opțional, pentru decor și structură: un pumn de nuci sau migdale tocate ori fulgi, fructe de pădure și frișcă.

Mod de preparare: din cantitatea de lapte puneți deoparte 6 lingurițe. Restul laptelui se pune la încălzit până ajunge la punctul de fierbere, apoi se oprește focul. Separat, se mixează zahărul cu gălbenușurile până se spumează bine iar zahărul se dizolvă, apoi se adaugă peste făină sau amidonul în funcție de ce alegeți și se continuă mixarea 1- 2 minute. Se adaugă apoi laptele rece lăsat deoparte, se amestecă în continuare, apoi se pune cacaoa și se mixează până se omogenizează toate ingredientele.

Ideal e să folosiți un mixer, iar întreaga compozișie să o preparați, din start, într-o oală. Peste, se toarnă, încet,  laptele cald și ciocolata ruptă mărunt, și se amestecă bine cu un tel. Compoziția astfel obținută se pune la fiert pe foc mic. Fierbeți până începe să se îngroașe și să dea în clocot, lăsați jumătate de minut să se formeze bulele și gata! Durează între 1 și 3 minute operațiunea. Dacă folosiți amidon alimentar este suficient să fierbeți budincă circa 1 minut.

Dacă folosiți făină trebuie să o fierbeți circa 3-4 minute. Se ia oală de pe foc, se adaugă esența dorită, se amestecă bine și se toarnă fierbinte în boluri mici. Acum poate fi decorată cu fulgi de migdale sau fructe de pădure. Migdalele pot fi încorporate și după ce budinca e gata, înainte de a fi distribuită în recipientele din care va fi servită.

Care e povestea budincii

Budinca a apărut în anul 1903, ca alternativă la crema de ou. Datorită texturii moi, budinca a fost considerată un desert excelent pentru copiii mici și pentru oamenii cu dizabilități. Gustul său fabulos a transfromat-o în desertul preferat al tuturor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre