Așa că, dacă vrem să punem totuși ceva pe masă, fără a petrece mult timp în bucătărie, apelăm la soluțiile rapide și sunt multe opțiuni, altele decât salatele.

Tigaia cu legume și ouă

Această mâncare se pregătește într-o singură tigaie. Se rumenesc ciupercile apoi se scot afară. Urmează cartofii și morcovii. Adaugați apoi înapoi ciupercile și puțin spanac. Faceți puțin loc pentru două ouă și acoperiți tigaia. Când sunt gata, se presară puțină brânză telemea sau cașcaval și cină e gata.

Cartofi rumeniți rapid la cuptor

Cartofii se curăță și se dau la cuptor.  Amestecați apoi cu pătrunjel din belșug și usturoi.

Cârnăciori cu brânză telemea

Cârnăciorii prăjiți se servesc alături de roșii și pateu de fasole verde (care poate fi făcut din timp și care se poate servi și la micul dejun).

Paste dulci

Când ne este poftă de dulce, apelăm la paste cu mac sau nucă cu stafide. E atât de simplu și de ușor de făcut: pastele fierte se amestecă cu puțin unt, mac sau nuca măcinată, miere și stafide.

Cartofi cu brânză

Revenim la cartofi și vă recomandăm să îi preparați, după ce i-ați rumenit în cuptor, cu ceapă verde, ciuperci și telemea.

Pui gătit în slow cooker

Chiar dacă durează multe ore să fie gata, e una din rețele rapide făcute în slow cooker. Dimineață puneți un pui rapid în vas, cu câteva condimente de baza (sare, piper, usturoi, dafin) seara e numai bun de scos și de servit.

Mămăligă cu ciuperci sotate, spanac și ou posat

Sună mai complicat decât se prepară. Adăugați unei mămăligi preparate în mod obișnuit, ciuperci trase la tigaie, cu sare și condimente, peste care puneți un ou poșat. Pentru a prepara oul poșat aduceți apa într-un vas la temperatura de fierbere, după ce ați adăugat în ea două linguri de oțet (ajută albușul să stea legat). Când apa fierbe, spargeți înăuntru oul și lăsați să fiarbă patru minte.

Orez cu legume și ciuperci

Căliți întâi legumele în tigaie, adaugați apă și orez și fierbeți până e gata. Folosiți ce legume aveți în casă, fără o rețeta fixă. Ideal ar fi să adăugați ardei, morcovi, mazăre, fasole verde, porumb și ciuperci. Ocazional se poate pune și un ou.

 One-pot-pasta cu diverse combinații

Puneți simultan la fiert pastele și mazărea cu puțină apă. Când s-au gătit pastele și legumele, luați de pe foc și adăugați puțină smântână, usturoi, cașcaval sau parmezan.

Sursa: Ama Nicolae

Fotografii nud cu Raluca lui Pepe. Cine e bărbatul care le-a primit

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp