14 septembrie, Înălțarea Sfintei Cruci. Cine mănâncă aceste alimente va atrage ghinionul. Ce rugăciune se citește pentru a alunga demonii

14 septembrie, Înălțarea Sfintei Cruci. Cine mănâncă aceste alimente va atrage ghinionul. Ce rugăciune se citește pentru a alunga demonii
Una dintre sărbătorile cinstite de credincioși este și Înălțarea Sfintei Cruci, care se sărbătorește pe 14 septembrie. Iată ce alimente nu aveți voie să consumați sub nici o formă. Cine citește această rugăciune va scăpa de vrăji și blesteme.

Tradiția spune că de Înălțarea Sfintei Cruci, creștinii nu au voie să facă nici un fel de treabă în gospodărie. Dar nici să consume aceste alimente, pentru că vor avea doar probleme.

Strugurii lui Dumnezeu

Din cele mai vechi timpuri, de Înălțarea Sfintei Cruci, în gospodăriile creștinilor nu se spală, nu se calcă, nu se coase, nu se mătură. Iar cine nu ține cont de aceste interdicții, va avea ghinion. Începând cu data de 14 septembrie, se pot culege viile, dar strugurii din prima tufă de viță de vie nu se vor mânca niciodată.

Cunoscuți ca și strugurii lui Dumnezeu, aceștia vor fi mâncați doar de păsările cerului. De asemenea, nimeni nu are voie să mănânce prune, nuci, usturoi sau pește, aceste alimente având o încărcătură importantă în credința creștină. De Ziua Crucii nu se mănâncă nici sâmburii de nucă, pentru că au formă de cruce.

Rugăciunea rostită de Înălțarea Sfintei Cruci alungă demonii

De Înălțarea Domnului orice credincios e bine să citească această rugăciune pentru a alunga demonii și a avea parte de bucurii și reușite. „Să se scoale Dumnezeu, și să se risipească vrăjmașii Lui, și să fugă de la fața Lui cei ce-L urăsc pe Dânsul.

Rugăciunea la Înălțarea Sfintei Cruci vă scapă de demoni

Să piară cum piere fumul, cum se topește ceara de fața focului, așa să piară demonii de la fața celor ce-L iubesc pe Dumnezeu și se însemnează cu semnul Crucii, zicând: Bucură-te, preacinstită și de viață făcătoare Crucea Domnului, care gonești demonii cu puterea Celui ce S-a răstignit pe tine, a Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

„În mâinile Tale, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul meu, îți încredințez sufletul meu, păzește-mă, binecuvântează-mă, miluiește-mă după mare mila Ta”

Care S-a pogorât la iad, și a călcat puterea diavolului, și te-a dăruit nouă pe tine, cinstita Crucea Sa, spre izgonirea a tot vrăjmașul. O, preacinstită și de viață făcătoare Crucea Domnului, ajută-mi mie cu Sfânta Fecioară Născătoare de Dumnezeu și cu toți Sfinții, în veci. Amin.

În mâinile Tale, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul meu, îți încredințez sufletul meu, păzește-mă, binecuvântează-mă, miluiește-mă după mare mila Ta și după mulțimea îndurărilor Tale și viața veșnică îmi dăruiește. Amin”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre