Trei universități de top la care poți studia online, gratuit

Trei universități de top la care poți studia online, gratuit
Cursurile online gratuite sunt o modalitate excelentă de a-ți spori perspectivele de angajare în 2021. Adaugă ceva suplimentar CV-ului tău și vei obține un punct bun de discuție la interviuri, precum și un mod excelent de a-ți petrece timpul liber.

Având atâtea instituții de învățământ superior înființate care oferă acum cursuri online gratuite, poate fi o provocare să decideți la care ar trebui să mergeți. Am adunat doar câteva dintre cele mai populare cursuri online gratuite de la unele dintre cele mai bune școli din lume. Aceasta nu este în niciun caz o listă limitată, ci vă oferă doar o privire asupra numeroaselor școli care oferă experiențe de învățare online. 

Universitatea Harvard 

Universitatea Harvard oferă peste 600 de cursuri online gratuite și vă permite să experimentați gratuit educația din Ivy League. Iată doar câteva dintre cursurile lor de care s-ar putea să vă bucurați:

Viața și opera lui Shakespeare: învățați cum să citiți piesele lui William Shakespeare, în timp ce studiați și biografia sa pe parcursul a patru săptămâni.

Justiție: o introducere în filozofia morală și politică, Justiția explorează analiza critică a teoriilor clasice și contemporane pe parcursul acestui curs de 12 săptămâni. Veți citi texte de Aristotel, John Locke, Immanuel Kant, Jon Stuart Mill și John Rawls.

Efectele schimbărilor climatice asupra sănătății: schimbările climatice sunt mai de actualitate că niciodată. În acest curs de șapte săptămâni, aflați despre impactul încălzirii globale asupra sănătății umane și cum putem ajuta la diminuarea efectelor sale.

Universitatea de Știință și Tehnologie din Hong Kong

Universitatea de Știință și Tehnologie din Hong Kong este o universitate internațională de cercetare care își propune să promoveze predarea și cercetarea în științe, tehnologie, inginerie, management și studii de afaceri. Iată o selecție a cursurilor online pe care le oferă:

Sensibilizarea știrilor: acest curs de șase săptămâni vă va dezvolta abilitățile de gândire critică pentru a vă permite să identificați mai bine informații fiabile în rapoartele de știri și să vă informați mai bine.

Stat, drept și economie: dacă sunteți interesat să aflați despre economie, acest curs este un loc minunat pentru a începe. Cursul predă concepte economice esențiale relevante pentru studiul economiei politice.

UCL Londra 

Una dintre școlile de top din Marea Britanie, clasată pe locul opt în lume în cel mai recent clasament QS World University. Aceasta oferă o mare varietate de cursuri, inclusiv:

Antropologia rețelelor sociale: un curs de cinci săptămâni despre consecințele rețelelor sociale și o abordare comparativă și antropologică a utilizării rețelelor sociale din întreaga lume.

Cultură, sănătate și bunăstare: Acest curs vă va ajuta să dezvoltați, să livrați și să evaluați lucrările de sănătate și bunăstare în cadrul unui muzeu, arte, patrimoniu sau organizație culturală. Este o introducere excelentă pentru oricine dorește să lucreze în acest sector.

Cât de haios râde bebelușul lui Harry și Meghan! Ascultați cu ce accent spune „An Nou fericit!” strănepotul Reginei

Recomandarile noastre