6 orașe în care soarele se vede doar câteva zile pe an

6 orașe în care soarele se vede doar câteva zile pe an
Omul se poate adapta la multe condiții vitrege, cum ar fi frigul extrem sau căldura excesivă, însă îi este foarte greu să trăiască fără lumină solară, căci apar o serie de manifestări fizice și psihice extrem de neplăcute. Însă există orașe în lume care, în mod surprinzător, au parte de soare doar câteva zile pe an.

Depresia, tulburările nervoase și stresul sunt doar câteva dintre manifestările care apar atunci când nu avem parte de soare mai mult timp. În ciuda acestui fapt, există orașe pe Pământ unde soarele apare pe cer doar ocazional. Iată mai jos șase orașe în care soarele își face simțită prezența foarte rar.

1. Glasgow, Scoția – 1203 ore însorite pe an 

Sursa foto: Facebook

Glasgow este cel mai mare oraș din Scoția, cu o populație de aproape 1.8 milioane de oameni. Pe lângă aceștia, încă 2,1 milioane de oameni trăiesc în zona metropolitană Glasgow. Iată deci aproape 5 milioane de oameni pentru care soarele este un adevărat lux. 

2. Reykjavik, Islanda – 1268 ore cu soare anual 

Sursa foto: Facebook

Reykjavik este Capitala Islandei, cel mai mare oraș din țară, dar și Capitala cea mai nordică din lume, fiind foarte aproape de cercul polar. Acest lucru și-a pus amprenta asupra locuitorilor, astfel că aceștia nu prea văd soarele prea des. 

3. Köln, Germania – 1504 ore cu soare pe an 

Sursa foto: Facebook

Unul dintre cele mai vechi orașe din Germania, Köln este de asemenea și printre cele mai cosmopolite. Locuitorii acestui oraș nu au parte de prea multă lumină solară însă chiar și așa, orașul este o adevărară bijuterie arhitecturală, fiind vizitat de milioane de turiști din toată lumea. 

4. Vaduz, Lichtenstein – 1517 ore cu soare anual

Sursa foto: Facebook

Capitala Lichtensteinului, dar și sediul parlamentului național, acest oraș de pe Rin are aproximativ 5400 de locuitori care nu văd soarele decât foarte puține ore pe an. 

5. Kiruna, Suedia – 1680 de ore de soare pe an 

Sursa foto: Facebook

Situat la 150km de Centrul Artic, soarele apare aici doar între 30 mai și 15 iulie, în restul zilelor locuitorii fiind obligați să se mulțumească cu un amurg permanent. Interesant de menționat este faptul că numele orașului înseamnă “pasăre albă” 

6. Murmansk, Rusia – 1715 ore cu soare pe an 

Sursa foto: Facebook

Considerat cel mai mare oraș de dincolo de Cercul Arctic, Murmansk nu are parte de o vreme atât de teribilă cum și-ar imagina mulți, temperatura ajungând până la -10 grade celsius, ceea ce înseamnă totuși un nivel relativ confortabil. Noaptea durează totuși câteva luni pe an, ceea ce poate fi o adevărată problemă pentru cei care nu sunt obișnuiți cu lipsa soarelui pe perioade atât de lungi. 

Decizie uluitoare într-un sat! 12.000 de oameni ar face orice sacrificiu pentru aceste viețuitoare

 

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp