Simona Ionescu / Redactor Șef

7 obiceiuri proaste de zi cu zi care accelerează îmbătrânirea

7 obiceiuri proaste de zi cu zi care accelerează îmbătrânirea
Cu toții avem măcar un obicei prost care accelerează îmbătrânirea pielii.  Și, cu toții ne dorim să arătăm tineri cât mai mult timp. Întrebarea e cum să oprești îmbătrânirea pielii fără nici un fel de efort.

De fapt, e simplu. Trebuie doar să renunțați la aceste 7 obiceiuri proaste. Între cele mai bune creme de față și noile tratamente de medicină estetică care regenerează pielea, petrecem timp prețios optimizându-ne rutina de îngrijire a pielii anti-îmbătrânire.  Numai că aici, fără măcar să ne dăm seama, adoptăm zilnic obiceiuri proaste care contribuie semnificativ la îmbătrânirea prematură a pielii, prin accentuarea formării ridurilor, a petelor maronii și a distensiei epidermei.

Identificarea acestor obiceiuri proaste și conștientizarea daunelor pe care le pot provoca este primul pas către o piele tânără, arată Vogue.

Iată cele 7 obiceiuri care te fac să îmbătrânești. Și soluțiile lor

Dormții întotdeauna pe aceeași parte. Cu toții avem o poziție favorită pentru a adormi.  Totuși, a fi mereu pe aceeași parte nu este ideal pentru pielea feței care este apoi presată pe pernă în aceleași locuri și  favorizează „ridurile de somn”, care pot fi profunde și vizibile. Soluția este să încercați să dormiți pe spate. Un truc este să folosiți o pernă anti-îmbătrânire special concepută pentru cei care dorm pe lateral.

Respirați cu gura deschisă. Este afectat și aspectul feței: partea inferioară este mai puțin definită, pielea se slăbește, ridurile pliului nazolabial sunt mai marcate și bărbia dublă mai evidentă. Soluția constă în exerciții pe care le puteți face zilnic pentru a vă antrena să respirați doar pe nas.  De exemplu, puteți plasa un obiect subțire, cum ar fi un lanț, între buzele închise și să-l țineți așa timp de zece minute la fiecare oră.  Acest lucru vă va antrena creierul să schimbe acest obicei.

Exagerați expresiile faciale. Un zâmbet orbitor este cea mai frumoasă expresie a feței, dar prea multă tensiune asupra mușchilor poate genera mai multe riduri. Soluția e să zâmbiți liber.  Fără a încorda prea mult fruntea sau zona dintre sprâncene și nu deschideți prea larg ochii pentru a vă exprima uimirea.

Nu vă spălați pe față noaptea.  Unele vedete, precum Kate Hudson, nu se spală pe față dimineața, iar asta poate fi un obicei bun dacă ai pielea deosebit de delicată.  Pe de altă parte, să nu o faci seara este un obicei foarte prost.  În timpul zilei, pe față se depun microparticule de praf, poluare și impurități.  A nu le îndepărta înseamnă a le lăsa peste noapte, care este cel mai important moment pentru piele. Soluția e să găsiți o variant plăcută de curățare a tenului.

Mestecați doar pe o parte. Mestecatul unilateral este o greșeală comună.  Modul corect de mestecat este să alternați alimentele între cele două părți ale gurii.  Acest obicei prost este constant, poate dăuna simetriei feței. Soluția e să fiți atenți cum mestecați. Iar dacă s-a instalat deja puțină asimetrie, se poate interveni cu filler pentru a reechilibra fața.

Privitul la telefon cu capul în jos. Vorbim despre „Tech Neck” când te uiți la smartphone-ul tău cu capul în jos.  Acest lucru duce la o postură proastă care poate duce la cifoză și la lăsarea mușchilor gâtului, formarea laxității pielii și o bărbie dublă mai pronunțată. Soluția e că trebuie să ridici capul, să adopti o postură corectă și poate să te uiți mai puțin la smartphone.

Nu purtați protecție solară. Aplicarea cremei solare numai pe plajă este un obicei prost, deoarece accelerează procesul de îmbătrânire a pielii.  Ecranul trebuie aplicat în fiecare zi când ieși din casă. Soluția e să găsiți o cremă solară cu o textură ușoară, care este confortabil de purtat în timpul zilei sub machiaj.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre