80 de pacienți cu COVID, la coadă într-o noapte la Spitalul din Iași

80 de pacienți cu COVID, la coadă într-o noapte la Spitalul din Iași
Ambulanţele au stat la coadă în curtea Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi. 99% dintre pacienți erau nevaccinați. Mediciii au fost nevoiți să lucreze pe bandă rulantă.

Spitalului Clinic de Boli Infecțioase” Sf.Parascheva” Iași a fost luat cu asalt de ambulanțe care au adus 80 de pacienți într-o singură noapte. Managerul unității spitalicești a explicat că peste 90% dintre cei care au ajuns la UPU erau nevaccinați.

80 de pacienți cu COVID, la coadă într-o noapte la Spitalul din Iași

Ambulanţele au stat la coadă în curtea Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi. 99% dintre pacienți erau nevaccinați. Managerul a spus că situaţia este una dificilă. El a spus că a constatat ”cu dezamăgire” că 99% dintre pacienţii care ajung în stare gravă la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi provin din rândul persoanelor nevaccinate.

Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi funcţionează aproape de capacitatea maximă. Cele două secţii de terapie intensivă din cadrul unităţii sunt în permanenţă ocupate.

Medicii au lucrat ca pe bandă rulantă

”În curtea spitalului au puteau fi observate ambulante și autospeciale ISU care așteptau. Monitorizau permanent pacienții, consultul de specialitate în cadrul spitalului nostru.  Până la ora 01.05, în data de 24 spre 25.09.2021 au fost consultați peste 80 de pacienți, iar jumătate dintre aceștia au necesitat internare și inițierea tratamentului de specialitate.

Am fost alături de colegii mei din spital, atât cei care au asigurat garda pe specialitate de boli infecțioase, cât și cei care îngrijesc pacienții în cele două terapii intensive.

Coordonând activitatea medicală, am concluzionat, cu dezamăgire, că pacienții adresați nouă, atât de serviciul de ambulanță, cât și de autospecialele ISU fac parte în proporție de peste 99% din categoria persoanelor nevaccinate” a spus managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Florin Roșu. Sursa: antena3.ro

Cifrele din 25 septembrie 2021

  • Până ieri, 25 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.187.773 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 657 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.
  • 1.096.136 de pacienți au fost declarați vindecați.
  • În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.676 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 143 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.
  • În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.852. Dintre acestea, 1.195 sunt internate la ATI.Din totalul pacienților internați, 264 sunt minori, 247 fiind internați în secții și 17 la ATI.