Actorul Adrian Văncică din „Las Fierbinți” și Fuego, surprizele TVR pentru a doua zi de Crăciun. Veți vedea un film selectat pentru Oscar

Actorul Adrian Văncică din „Las Fierbinți” și Fuego, surprizele TVR pentru a doua zi de Crăciun. Veți vedea un film selectat pentru Oscar
Azi, în cea de a doua zi de Crăciun, 26 decembrie, de la ora 15.00, la TVR 2, puteți urmări ultima ediție a sezonului al șaptelea ”Drag de România mea!”. Există, însă, și o a doua surpriză.

Fuego-Paul Surugiu a pregătit o gală specială de sărbătoare, cu multe momente unice, colinde și emoții dintre cele mai puternice.

O să-l vedeți pe Marcel Pavel în lacrimi, cu gândul la mama pe care a pierdut-o recent. Acesta ne aduce și cântece îndrăgite, la fel ca și Paula Seling, care e un simbol al Crăciunului și care ne colindă, povestind și despre sărbătorile din Maramureș!

Cântăreața de folclor Olguta Berbec din Oltenia va plânge cu gândul la părinții săi și va face o demonstrație de talent interpretând o romanță celebră.

Pentru prima dată în emisiunea lui Paul Surugiu, deși au absolvit amândoi aceeași facultate, fiind colegi, o veți vedea, asculta și aplauda pe Narcisa Suciu. Aceasta are mărturisiri de suflet, cântece pe care le iubiți și, desigur, un duet cu Fuego!

„Cadoul de Crăciun”, primul film românesc selectat pe lista scurtă de zece titluri de la Oscar
Tot duminică, 26 decembrie, de la ora 11:00, filmul „Cadoul de Crăciun” în regia lui Bogdan Mureșanu va fi disponibil gratuit, exclusiv online, 24 de ore, pe canalul Arhivei TVR. Surpriza va fi actorul Adrian Văncică, erou principal în serialul „Las Fierbinți” de la Pro Tv.
Este un film de ficțiune de scurt metraj, o bijuterie cinematografică, primul film românesc care a ajuns pe lista scurtă de zece titluri de la Oscar, în anul 2020.
Sub bagheta lui Bogdan Mureșanu, care semnează scenariul și regia filmului, se desfășoară o comedie neagră, pornită de la scrisoarea unui copil pentru Moș Crăciun. Epistola transformă o seară liniștită într-o poveste de groază, transmit reprezentanții TVR.
„Cadoul de Crăciun” aduce o perspectivă microscopică asupra unei zile istorice, mai precis asupra ultimelor ore ale regimului Ceaușescu. Este însă și un film despre frica absurdă din dictatură. Frica se dezvoltă, până la paranoia, în relațiile de familie dintr-un mic apartament de cartier bucureștean.
Imagine din film, cu actrița Ioana Flora și copilul Luca Toma
Distribuția filmului „Cadou de Crăciun”
Regia și scenariul sunt semnate de Bogdan Mureșanu, cu: Adrian Văncică, Luca Toma, Ioana Flora, Mărcea Andreescu, Gabriela Hamzescu. Imaginea Tudor Platon, montajul Andrei Bălășoiu și Lorent Morel. Decorurile: Dan Samoilă și Ramona Vârtosu. Producatorii sunt Vlad Iorga, Bogdan Mureșanu, Victor Dumitrovici, Dan Burlac, Kinotopia.
Proiectul este realizat cu sprijinul CNC, co-produs de TVR și Commitet.
Producția cinematografică, care are o durată de 23 minute, va putea fi vizionată online, gratuit, 24 de ore. Începând din 26 decembrie ora 11:00 până pe 27 decembrie ora 11:00 găsiți filmul pe canalul Arhivei TVR. Se adresează tuturor cinefililor.
Programul exclusiv online, dedicat de TVR iubitorilor de filme, va continua și în anul următor.