Alegerea pomului de Crăciun nu e o misiune ușoară. La ce trebuie să fiți atenți

Alegerea pomului de Crăciun nu e o misiune ușoară. La ce trebuie să fiți atenți
Cu mic, cu mare, așteptăm momentul în care vom împodobi bradul de Crăciun în ajunul Nașterii Domnului. Care sunt pașii ce trebuie făcuți.

Momentul magic al împodobirii pomului de Crăciun trebuie să se desfășoare așa cum scrie la carte.

Alegerea pomului de Crăciun nu e o misiune ușoară. La ce trebuie să fiți atenți

Odată cu împodobirea bradului de Crăciun retrăim emoțiile Nașterii Pruncului Sfânt. Dar trebuie să știm și care ar fi bradul cel mai potrivit, cât de înalt să fie, ce specie trebuie aleasă dar și cum trebuie să arate acele, pentru ca acesta să nu se ofilească mult mai devreme.

Potrivit specialiștilor, mărimea bradului trebuie să fie potrivită cu cea a camerei, de aceea trebuie să măsurați bradul înainte să-l alegeți. Și țineți cont de faptul că veți adăuga și suportul. Verificați dacă ramurile sunt proaspete și încercați să-l achiziționați dacă se poate dintr-o pepinieră. De asemenea, e util ca după ce-l folosiți, să-l reciclați.

Acele de brad trebuie să fie lucioase

Cum vă dați seama de prospețimea bradului? Frecând pur și simplu o crenguță între degete. Acele trebuie să rămână pe loc și să creanga să se plieze ușor. Cât privește acele, acestea e important să fie lucioase și verzi, nu bej-maro. Scuturați bradul înainte de a-l cumpăra.

Dacă acele încep să cadă, treceți la următorul. Dacă tulpina și crengile sunt lipicioase, e semn că bradul este proaspăt. Când transportați bradul, folosiți mănuși, altfel e posibil să vă accidentați. E bine să înfășurați bradul într-o pătură groasă când îl transportați și să-l legați.

Puneți pomul cât mai departe de calorifere

Pentru ca bradul să reziste cât mai mult, e bine să-l puneți cât mai departe de vreo sursă de căldură și în zone care nu sunt atât de circulate, ca să nu vă împiedicați mereu de instalația luminoasă. Dacă optați pentru un brad în ghiveci, aveți grijă să-l udați odată la două-trei zile.

Sursă foto: andressa