Alergia la frig începe să facă din ce în ce mai multe victime. Fiți atenți la aceste simptome

Alergia la frig începe să facă din ce în ce mai multe victime. Fiți atenți la aceste simptome
Poate să apară la orice vârstă la orice persoană care are o reacție alergică la temperaturile scăzute. Sunt puțini cei care știu că pot fi alergici la frig, de aceea e foarte important să fie cunoscută simptomatologia.

Potrivit specialiștilor simptomele urticariei pot fi de la cele ușoare și medii până la cele mai grave. E vorba de urticarie, senzația de arsură pe piele, odată ce corpul începe să se încălzească, dar și umflături, febră, dureri de cap, dureri articulare, precum și oboseală și stări de anxietate.

Din categoria simptomatologiei grave face parte anafilaxia, care este o reacție alergică acuta severă, probleme de respirație, umflarea gâtului sau a limbii, palpitații, scăderea tensiunii arteriale, leșinul. Reacțiile apar de obicei la câteva minute de la expunerea la frig și persistă ore întregi, uneori câteva zile. Dacă nu sunt tratate la timp se poate instala șocul anafilactic și, uneori, chiar decesul persoanei.

Se poate moșteni de la un membru al familiei

Cel mai frecvent, alergia la frig se dezvoltă la persoanele tinere și, în cazurile cele mai fericite, se atenuează odată cu înaintarea în vârstă. Specialiștii spun că se poate moșteni de la un membru al familiei dar se poate instala și la persoanele care nu avut antecedente familiale.

Există însă și situații în care simptomele pot să apară la persoanele care au o afecțiune autoimună, o infecție virală care provoacă mononucleoză, varicelă, hepatită virală sau afecțiuni ale sângelui. Odată ce simptomele apar, e important să mergeți imediat la specialist, pentru a preîntâmpina manifestările severe. „Pentru a preveni manifestările alergice, trebuie evitată expunerea la frig.

Nu ieșiți din casă la temperaturi extreme

Aceasta presupune o protecție foarte bună în sezonul rece a tuturor zonelor corpului și, în special, a extremităților, cu îmbrăcăminte cât mai călduroasă.“, afirmă dr. Rareș Simu, medic specialist în imunologie clinică și alergologie. Specialiștii le recomandă persoanelor cu alergie la frig să nu iasă din casă la temperaturi extreme pentru că imediat se vor confrunta cu erupții care, dacă sunt extinse, devin și mai grave.

Recomandarile noastre