Alexandru Arșinel, o poveste de dragoste care durează de 52 de ani

Alexandru Arșinel, o poveste de dragoste care durează de 52 de ani
Cineva, acolo sus, îl iubește pe Alexandru Arșinel. I-a oferit cam tot ce și-a dorit în viață. O carieră de excepție, admirat de public, o familie minunată, roluri celebre. De curând a avut și COVID, dar a scăpat ușor.

Marele nostru actor Alexandru Arșinel împlinește 82 de ani, pe 4 iunie. Mama lui l-a îndrumat spre teatru pentru că a văzut cât talent avea fiul său. Nu era ușor în anii 60! La mulți ani!

Alexandru Arșinel, o poveste de dragoste care durează de 52 de ani

Alexandru Arşinel ne-a făcut să râdem și să petrecem timp de peste 60 de ani. În cuplu cu Stela Popescu ne-a înseninat zilele chiar și atunci când nu prea avem motive de bucurie.

Dar, au trecut anii, Stela Popescu ne-a părăsit, iar cifrele din buletinul actorului au crescut. Alexandru Arșinel împlinește 82 de ani, pe 4 iunie. Nu i-a fost ușor în ultima vreme. Deși erau vaccinați anti-COVID, el și draga lui soție s-au infectat și au ajuns la spital. Au scăpat ușor.

Când teatrele erau închise, i s-a făcut dor nebun de oameni. Se ducea în piață, să vândă ardei și roșii. ”Îmi place să fiu printre oameni”, a spus actorul.

Actorul s-a căsătorit cu Marilena în vara lui 1968, dar pe verighetele celor doi este trecută data când s-au cunoscut.

Alexandru Arșinel s-a căsătorit cu Marilena în vara lui 1968

Alexandru Arșinel s-a îndrăgostit la ștrand

Despre soţie şi familie, maestrul Alexandru Arşinel vorbeşte rar. Când îşi deschide sufletul, vocea îi tremură de emoţie. Este un romantic incurabil.

Alexandru Arşinel  a povestit, în cartea lui ”Alexandru Arşinel, de la Dolhasca pe… Calea Victoriei”, lansată în 2012, despre povestea lor de dragoste.

Şi-a cunoscut soţia în 1966, la ştrandul Tineretului, iar doi ani mai târziu au mers la Starea Civilă ca să se căsătorească. Nu mai puteau sta departe unul de celălalt.

„La un moment dat, am văzut o fată a cărei imagine m-a hipnotizat, mi s-au lipit ochii de ea ca de un magnet. Nu am mai putut efectiv să îmi iau ochii de la ea. M-am apropiat şi am întrebat-o cum o cheamă, dar nu mi-a răspuns.

Am plusat şi am întrebat-o: «Dar ce ai face dacă m-aş îneca?». S-a întors spre mine, mi-a zâmbit, dar tot nu mi-a răspuns!”.

După ce s-au căsătorit, începutul a fost greu, cu lipsuri. Au locuit o vreme într-o cameră, fost loc de „rendez-vous”, cu baia pe hol, la comun. Acolo s-a născut primul lor fiu, Bogdan.

„Am păcălit-o! Cred că merita un bărbat mai bun decât mine, în sensul că n-am fost întotdeauna lângă ea când a trebuit. Întâlnirea cu Marilena a fost un semn dumnezeiesc!”, a mai scris Alexandru Arșinel.

Cei doi sunt părinţii a doi băieţi, Bogdan şi Cristian Arşinel, însă nici unul dintre ei nu s-a făcut actor ca tatăl său. Din păcate, soția lui Alexandru Arșinel a trecut în urmă cu câțiva ani printr-un incident care i-a marcat viața. Marilena a rămas imobilizată într-un scaun cu rotile, după ce tocul pantofilor i s-a blocat în scări și a căzut direct în cap. Deși a ajuns de urgență pe mâinile medicilor pentru a fi operată, aceasta a rămas cu sechele, având în permanență nevoie de îngrijiri.


Alexandru Arșinel și soția lui, internați spital. Erau vaccinați

Alexandru Arșinel, o nouă operație! Actorul are 81 de ani

Recomandarile noastre