Alibiul Prințului Andrew pentru noaptea despre care se spune că ar fi petrecut-o cu o minoră din rețeaua lui Epstein

Alibiul Prințului Andrew pentru noaptea despre care se spune că ar fi petrecut-o cu o minoră din rețeaua lui Epstein
O anchetă jurnalistică făcută de doi reporteri de la ziarul britanic Daily Mail vine să răstorne multe dintre declarațiile și faptele din marele dosar al proxeneților Jeffrey Epstein și Ghislaine Maxwell, care livrau bogaților lumii tinere, unele minore, pentru câteva ore de plăcere.

„Anchetele noastre ne-au dus de la Londra la New York, Boston, Florida, Insulele Virgine SUA, Africa de Sud și Australia. Investigația ne-a făcut să obținem mărturii de la noi martori, să vedem documente sensibile, să aflăm conținutul jurnalelor și să intervievăm surse de nivel înalt”, spun reporterii Daily Mail.

O parte importantă a acestei anchete jurnalistice îl vizează pe Prințul Andrew, fiul Reginei Elizabeth, acuzat de câțiva ani de Virginia Roberts că a întreținut cu ea relații sexuale în vremea când era minoră. Aceasta a declarat în fața anchetatorilor și a instanței că s-ar fi întâlnit cu prințul într-un club de noapte frecvantat de vedete, unde au dansat, iar apoi au mers în casa din Londra a domnișoarei Maxwell pe 10 martie 2001. În acest sens, ea a publicat și niște fotografii din acea seară pe contul ei de Twitter.

Tot Virginia Roberts a susținut că au întreținut relații sexuale de trei ori – mai întâi la Londra, apoi la New York și în cele din urmă în Caraibe.

Prințul Andrew a negat în permanență aceste acuzații, iar anul trecut, în noiembrie, și-a prezentat alibiul pentru ziua de 10 martie 2001.

El a spus, în cadrul unei emisiuni tv de la BBC, că nu s-ar fi putut întâmpla nimic din tot ce spune femeia pentru că și-a petrecut ziua cu fiica sa, Beatrice.

„Am fost cu copiii și am dus-o pe Beatrice la un local Pizza Express din Woking pentru o petrecere, la ora 16:00 sau 17:00 după-amiază, presupun”, a declarat prințul acuzat. Când a fost întrebat cum de își amintește de o masă la Pizza Express după 18 ani, Prințul Andrew a răspuns: „Pentru că a merge la Pizza Express (foto) în Woking este un lucru neobișnuit pentru mine de făcut, un lucru foarte neobișnuit pentru mine de făcut … Am fost la Woking de câteva ori și mi-o amintesc ciudat. De îndată ce cineva mi-a amintit-o, am spus:„ Da, îmi amintesc asta ”.

Procurorul american Geoffrey Berman a declarat că prințul „a refuzat în mod repetat” cererea de a fi intervievat. Dar avocații lui Andrew din Londra au spus mereu că acesta s-a oferit să dea o declarație în scris, nu să fie intervievat față în față. Insistența procurorilor americani a venit și după ce FBI a arestat-o, în America, pe Ghislaine Maxwell, fosta iubită a lui Jeffrey Epstein și cea care se ocupa de racolarea fetelor pentru paturile politicienilor, oamenilor de afaceri și actori celebri.

Autorii articolului fac precizarea că Departamentul de Justiție al SUA a refuzat să răspundă la o serie de întrebări adresate de Daily Mail, inclusiv dacă procurorii au ajuns la un acord cu echipa juridică a prințului Andrew cu privire la condițiile de preluare a mărturiei lui.

Cada era prea mică pentru doi oameni

Virginia Roberts a descris în declarațiile ei baia din casa lui Maxwell, unde a spus că a avut loc întâlnirea ei cu Prințul Andrew. A spus că amândoi „s-au aruncat în apa fierbinte”.

Sub jurământ, Ghislaine Maxwell a spus anchetatorilor că era imposibil acest lucru: „Cada este prea mică pentru orice tip de activitate”.Același lucru l-a susținut și Epstein când a fost arestat și interogat.

Acest aspect nu a fost lămurit de către anchetatori. În schimb, jurnaliștii de la Daily Mail au găsit un plan al băii, preluat dintr-o aplicație de sistematizare din 1987. De asemenea, au avut acces la imagini mult mai recente ale camerei.

Ei scriu că baia este într-adevăr „mică” și ar fi dificil și înghesuit pentru doi oameni.

În al doilea rând, reporterii spun că nu există o cadă de baie victoriană de sine stătătoare în mijlocul camerei, așa cum este descrisă de domnișoara Roberts, în ambele variante ale designului băii, și cel vechi și cel nou.

Alte lucruri rămase fără răspunsuri

Ofițerul de protecție care-l supraveghea pe Prințul Andrew în 2001, inclusiv în ziua în care se spune că a făcut sex cu Virginia Roberts, nu mai trăiește ca să depună mărturie.

Bona copiilor prințului și menajerele au declarat că în 10 martie 2001 se aflau în casa ducilor Andrew și Sarah împreună cu majordomul. Nu-și aduc aminte niciunul dacă în acea noapte de sâmbătă sau a doua zi prințul nu a dormit acasă. Soția sa, Sarah Ferguson era plecată în America în acea perioadă.

Ziariștii de la Daily Mail punctează în articolul lor noutățile descoperite:

  • Prințesa Beatrice nu „își amintește în totalitate” de petrecerea de la localul Pizza Express, la care tatăl ei a susținut că a participat;
  • Familia care a găzduit petrecerea a confirmat că Beatrice a venit, dar nu își amintește ce s-a întâmplat și dacă Prințul Andrew era acolo;
  • Potrivit unui jurnal de familie, Andrew, ducele de York, își rezervase o manichiură la domiciliu în acea după-amiaza, și de aceea spune că a lăsat-o pe Beatrice, pe atunci în vârstă de 12 ani, la petrecerea cu pizza;
  • Surse au spus că prințul își amintea „foarte vag” de așteptarea sub un pod lângă Pizza Express pentru a-și colecta fiica.

Friptură din piept de rață cu sos picant de cireșe