Alimente care îți strică dantura. Ce nu ar trebui să mânânci des

Alimente care îți strică dantura. Ce nu ar trebui să mânânci des
Putem evita problemele dentare dacă mâncăm sănătos și ne spălăm pe dinți zilnic. Sunt alimente care îți strică dantura și nu ar trebui  să le consumăm prea des.

Dacă nu vreți să ajungeți la dentist cu dureri groaznice, aveți grijă de dinții dumneavoastră! Sunt alimente care pot să îți strice dantura, așa că le poți evita.

Alimente care îți strică dantura

Uite cum puteți evita problemele dentare, renunțând să consumați în exces aceste alimente!

Bomboanele sunt destul de periculoase pentru sănătatea dinților. Conțin numeroși acizi care atacă smalțul dinților. În plus, pentru că se lipesc tot timpul de dinți, acestea favorizează apariția cariilor, scrie gingia.ro.

Pâinea este un alt aliment care strică dantura. Mestecată, pâinea intră foarte ușor între spațiile libere ale dinților, provocând apariția cariilor.

Consumul de alcool nu este recomandat în exces deoarece afectează cea mai mare parte a corpului. Dinții sunt și ei afectați. Atunci când consumi alcool gura se usucă rapid din cauză că scade cantitatea de salivă. Pentru ca dinții să fie sănătoși, este nevoie de multă salivă deoarece aceasta previne lipirea alimentelor de dinți. Saliva ajută la repararea cariilor dentare, a infecțiilor orale și a bolilor gingiilor.

Băuturile carbogazoase (sucurile) pot dăuna grav deoarece afectează, în proporții foarte mari, smalțul dinților. Băuturile carbogazoase de culoare închisă provoacă pete pe dinți care vor fi greu de scos.

Biscuiți, chips-uri, covrigei, sărățele, covrigi, gogoși, plăcinte, merdenele sunt extrem de bogate în amidon. Atunci când le consumi trebuie să te speli pe dinți imediat după deoarece duc la apariția rapidă a cariilor. Este recomandat să se folosească chiar și ața dentară.

Fructele uscate, chiar și cele fără adaos de zahăr, conțin o cantitate mare de zahăr. Aceste alimente, precum stafidele, sunt alegeri bune pentru o dietă sănătoasă, dar fiind lipicioase, se lipesc de dinți și pot dăuna dinților. De preferat ar fi să consumăm fructe proaspete.

Alimentele nutritive, dar acide, precum roșiile și citricele, pot avea efect de slăbire a smalțului. Este bine să bem multă apă după pentru a spăla acidul.


Alimente care ajută ficatul. Sunt la îndemână

Recomandarile noastre