Alimente pe care niciodată nu trebuie să le speli. Cunoaștem că alimentele înainte de consum trebuie spălate pentru a scoate bacteriile de pe ele.  Dar există situații când spălarea unor alimente poate fi periculoasă sau pur și simplu poți să elimini o parte din vitamine. Nutriționiștii spun care sunt alimentele ce nu trebuie spălate.

Alimente pe care niciodată nu trebuie sa le speli. Ouăle

Specialiștii recomandă să nu spălăm ouăle înainte de a le găti, pentru că ouăle au un strat protector, care nu permite ca bacteriile să ajungă pe suprafața lor. Este cunoscut că unii producători avicoli au învățat să curețe ouăle în așa fel încât stratul protector să râmână neatins.

Ciupercile

Un alt aliment care nu trebuie spălat înainte de consum, este ciuperca. Dacă observați că are pământ pe ele, atunci puteți doar cu ajutorul mâinilor să îndepărtați murdăria, dar nicidecum să spălați ciupercile. Specialiștii menționează că ciupercile sunt ca niște bureți, care absorb cu ușurință apa și bineînțeles, o parte din bacterii.

Orezul

O bună parte din gospodine spală orezul chiar în câteva ape înainte de a fi gătit. Dar acest lucru este greșit, mai ales dacă urmează să gătești un resotto sau un meniu asiatic. Orezul are pe suprafața lui amidon, care este eliminat prin apă și boabele devin lipicioase. Prin urmare, dacă vreți să obțineți un orez delicios cu un gust autentic, mai bine să evitați spălarea lui.

Carnea de pui

Mulți oameni s-au obișnuit să spele carnea înainte de a fi preparată, dar acest lucru este greșit. Conform unor studii carnea răspândește bacteriile pe suprafețele apropiate și în așa fel este riscul de toxificație. Este recomandat ca acest aliment să fie pus direct la gătit și bacteriile vor dispărea în timpul acestui proces. De asemenea, în această listă intră și carnea roșie, care nu are nevoie de spălare.

Peștele

Nici peștele nu trebuie spălat, pentru că și el are proprietatea de a nu răspândi bacteriile. O excepție ar fi scoicile, stridiile și midiile, întrucât carapacea lor adună o mulțime de murdărie, care trebuie neapărat eliminată cu ajutorul apei.

Foto

freepik.com

Vincent van Gogh, povestea unui pictor care și-a pierdut mințile din cauza iubirii neîmpărtășite

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp