Alivenci moldovenești cu sos din fructe de pădure și mascarpone

Alivenci moldovenești cu sos din fructe de pădure și mascarpone
Rețeta Alivenci moldovenești cu sos din fructe de pădure și mascarpone este o rețetă de desert pe cât de simplu de preparat, pe atât de gustoasă.

Această rețetă vine din vechime și a fost savurată de generații întregi. Azi e redescoperită și beneficiază de o prezentare nouă. Gustul însă, e același.

Ingrediente pentru Alivenci moldovenești cu sos din fructe de pădure și mascarpone

600 g făină albă, 600 g mălai, 250 g zahăr, 2 plicuri praf de copt, 3 ouă, 1 esență de vanilie, 1 lămâie, 200 ml ulei, 600 ml lapte, 200 g unt, 10 g sare, 500 g fructe de pădure, 200 g zahăr, 200 ml vin roșu, 250 g mascarpone, 500 g frișcă naturală

Cum se prepară Alivenci moldovenești

Se pune laptele la fiert cu untul și praful de sare. Când atinge punctul de fierbere se adaugă mălaiul, în ploaie și se amestecă cu telul pe foc, pentru 3 minute. Apoi se stinge focul, se adaugă esența și se lasă la răcit.

Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se mixează cu zahărul până rezultă o bezea densă. Când compoziția de mălai s-a răcit se încorporează brânza de vaci dulce și gălbenușurile. Apoi se încorporează făina de grâu. La final se adaugă compoziția de bezea și se amestecă ușor cu o spatulă pentru a se menține aerată.

Compoziția pentru Alivenci moldovenești se întinde într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40 de minute, până devine rumenă la suprafață și trece testul scobitorii. Se prepară un sos din fructe de pădure cu zahăr și vin, dens, care se trece prin sită.  Crema mascarpone se amestecă cu frișca naturală, iar cu aceste două preparate se servesc Alivencii moldovenești.

Sursa: Chefi la cuțite

Greșeli în dieta femeilor care vor să slăbească repede